Felemás módon állt ki Magyarország mellett egy osztrák miniszter

2023. december 28. 12:58

Karoline Edtstadler szerint adott esetben „vissza kell téríteni a jogállamiság útjára” Magyarországot.

2023. december 28. 12:58

A Kronen Zeitung online felülete összefoglalót közölt az APA hírügynökség Karoline Edtstadlerrel, Ausztria európai ügyekért felelős miniszterével készített interjújából.

Magyarországgal kapcsolatban a miniszter kiemelte az együttműködés fontosságát,

ugyanakkor kijelentette, hogy támogatja az Európai Bizottságot a Magyarországgal szembeni konfliktusában. Edtstadler szerint, ha hazánk lépéseket tesz a jogállamiság biztosítása érdekében, a neki járó uniós forrásokat ismét fel kell szabadítani. Ha azonban ezzel kapcsolatban problémák adódnak, Magyarországot „vissza kell téríteni a jogállamiság útjára”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: GILBERT NOVY / APA-PICTUREDESK / APA-PICTUREDESK VIA AFP

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 04. 22:48
Csak nem megint egy osztrák akar kioktatni? Amúgy az egész jogállami szarnak kb sosem lesz vége. Copy+paste átvehetnénk bármely jogállam meghatározott passzusait, akkor sem lenne elég. Mert attól mert van, attól még nincs.
sober
2024. január 03. 16:12
javasolnám a miniszterszerűségnek, hogy az ausztriát elárasztó muszlim kultúrával foglakozzon és ne a magyar jogállamisággal! arcátlanok! gőgös ostoba labancz!
elfújta az ellenszél
2023. december 29. 19:14
Ez csak annyira hír, mint amikor régen a politikai tiszt egyetértett a Kreml politikai irányvonalával. Az Európa-ügyi miniszternek az a dolga, hogy átültesse a brüsszeli direktívát az adott ország gyakorlatába
Obsitos Technikus
2023. december 28. 20:47
Mit nem beszél ez a német...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!