Fel a Palotába

2023. december 27. 06:48

Időnként olyan szöveg hagyja el az elnökasszony száját, mintha nem ebben az országban élne.

2023. december 27. 06:48
Novák Katalin
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Nagy utat járt be a köztársasági elnök interjúja, amelyet a Hír TV-nek adott. Szinte minden portál idézte fontos, vagy fontosnak vélt mondatait. Illő tisztelettel olvastam hát, olyan portálon, amely nem akart gúnyt űzni az elnökasszonyból. Mert én sem akarok. Legfeljebb csendesen megállapítom, hogy időnként olyan szöveg hagyja el a száját, mintha nem ebben az országban élne. Vagy olyan, mintha mások nem hagynák, hogy észrevegye, milyen országban is élünk, milyen országot, pontosítok: milyen kormányt szolgál.

Azt mondja az interjúban: »a magyar nemzet béke- és szabadságszerető, és bízik abban, hogy a békéért kiáltó szavunk, minél többekhez eljut, annál nagyobb hatása lesz«. Azt is mondja: »Magyarország szoros kapcsolatokat ápol nemcsak Ukrajnával, nemcsak a szomszédaival, hanem a világon minden szövetségesével.«

Nem tudom, kell-e emlékeztetnem az elnökasszonyt arra, hogy éppen Magyarország az, amely mindent elkövet a megtámadott Ukrajna ellen, és Magyarország az, amely szembemegy az összes szövetségesével, az Európai Unió országaival és az Egyesült Államok vezetésével. Létezhet, hogy minderről nem hallott Novák Katalin? Vagy annyira független, hogy ilyeneket kell állítania? Vagy annyira nem független?

Orbán Viktor nyilván alapos előtanulmányozás után jutott arra, hogy Schmitt Pál és Áder János után őt – egy nőt – küldi a Sándor-palotába. A Fideszben töltött közös évek alapján nyugodt lehetett: méltó lesz elődeihez, és hozza a nem-ellentmondás erénye mellett azt is, hogy nőből van. Novák híven teljesít: nem mond ellent, pontosan alakítja a női szerepet is. Biztat, hogy ebben az országban minden lehetséges. Azt mondja, a saját karrierjére utalva:  »ma Magyarországon semmi nem elérhetetlen egy nő számára«.

Készséggel elhiszem. Legfeljebb annyit kérek, adjon végre egy interjút, a Népszava bármelyik női munkatársának.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. december 28. 05:25
A déká meg a szocáldemokrácia ojjjjjan távol van egymástúl. mint Makó Jeruzsálemtűűűl.
attilacsajbok
2023. december 27. 20:47
NP; alexandrosz-2: Sajnálatos, de nem meglepő, hogy a bezápult levegőjű buborékotokban már csak ilyen silány, gyűlölettel telt és beszűkült tudatra utaló esztelen fröcskölésre telik tőletek. Számotokra az Isten, Haza Család hármas érthetetlen fel nem fogható fogalom. Csak egyet nem értek, ha számotokra ezek az értékek nem értékek, utáljátok a fajtátokat, nem akarjátok, hogy az asszonyaink, lányaink szüljenek, akkor miért nem hagyjátok el a hazánkat, vagy miért nem kezditek bemutatni magatokon, hogy miként kell mesterségesen libsi módra csökkenteni a Magyarság létszámát? Kötél, méreg, magas ház bőven akad ebben az országban. Használjátok őket. Dobrev k. és férje kőbevéseti a neveteket és követendő példakédaként állít majd benneteket a többi kommunista-náci-neoliberális aljadéknak.
tapir32
2023. december 27. 20:07
Gyurcsány az ellenzék állítólagos vezetője szerint: "Amelyik politikus, még lopni sem tud, attól nemigen lehet semmi jót elvárni." Ilyen az ellenzék!
alexandrosz-2
2023. december 27. 19:28
Az ukrán faszt szopó, kegyelemtelen kvótaribanc szart se ér. Ti meg népszavás kommunisra zsidók még annyit se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!