Ez lesz az új neve Nagy Márton minisztériumának

2023. december 07. 20:22

Még több feladatot kap a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. december 07. 20:22

Újabb módosító javalatot nyújtottak be Országgyűlés elé, amellyel tovább változna Magyarország minisztériumainak felsorolása  – számolt be róla az Index. 

A módosítás szerint minisztériumokat felsoroló törvény nem csak Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal bővülne, hanem ezentúl

a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új nevén, Nemzetgazdasági Minisztériumként működne tovább

Korábban is volt már Nemzetgazdasági Minisztérium Magyarországon, 2010-2018 között, majd ennek jogutódja a ma is működő Pénzügyminisztérium lett. Fontos megjegyezni, hogy a Pénzügyminisztérium elnevezése, funkciója és portfóliója változatlan marad.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla kedden hozták meg azt a döntés, miszerint az eddig Varga Mihály pénzügyminiszter által vezetett Gazdasági Kabinet neve nem változik, de jogköre kibővül a Növekedési és Versenyképességi Kabinettel való összevonás eredményeként, amelyet korábban Nagy Márton vezetett. A jövőben 66 jogkört foglal magában, beleértve az államháztartást, az adózást, a paksi bővítést, valamint az űrkutatást és a külgazdaságot.

Az összevont kabinet élén már nem Varga Mihály pénzügyminiszter áll majd, hanem a korábbi Növekedési és Versenyképességi Kabinet vezetője, a gazdaságfejlesztési miniszter. Ezzel Nagy Márton hivatalosan is a gazdaságpolitika fő irányítójává válik a kormányban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2023. december 23. 11:13
Csökkentjük a burokráciát!
llnnhegyi
2023. december 07. 21:39
Varga Mihály a virtuális vétóval megelégszik.
Iref
2023. december 07. 20:53
Most már csak az a kérdés, harc lesz-e N. M. és V. M. között, vagy együttműködés!
lájkbajnok
2023. december 07. 20:35
„a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új nevén, Nemzetgazdasági Minisztériumként működne tovább” Orbánisztán = kabaré.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!