Elszólta magát a Gyurcsány-párti politikus? A szocialisták nem teszik zsebre, amit Gréczy mondott róluk

2023. december 23. 10:05

Meglepetés: a párt jelszava lett az év fogalma a párt csatornáján!

2023. december 23. 10:05
null

Aligha meglepő, hogy mind a DK Szubjektív nevű műsor csapata, mind a DK TV szerkesztősége a Gyurcsány-párt által az év folyamán bedobott kifejezést, a szociáldemokráciát nevezte meg az év fogalmának.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció képviselője a párt által működtetett youtube-csatornán futó műsorban meg is indokolta a döntését, ám az okfejtésbe egy alighanem szándékolatlan (?) elszólás is belecsúszott.

Kapcsolódó vélemény

Hont András

Facebook

Idézőjel

Bízom benne, hogy a mostani Ötöt is sokan fogják nézni, noha erős a konkurencia, mivel a DK tévé két felnőttfilmes szereplőt is fölvonultatott.

Árulkodó múltidő

Gréczy így fogalmazott: „A DK tett egy nagyon erős gesztust, vagy lépést afelé, hogy egyáltalán ez a szó megkapja azt az értelmet Magyarországon, amit egyébként talán a rendszerváltás óta kellett volna, hogy kapjon. 

Itt volt Munkáspárt, meg volt szocialista párt.

Ezeken belül is különböző árnyalatok voltak, léteztek, s egyébként én azt gondolom, az SZDSZ-nek is volt baloldali karaktere, elég csak Solt Ottília és a SZETA mozgalmára emlékeztetem a nézőket.”

A Gyurcsány-párti politikus egyenesen úgy véli, arra, hogy az „európai értelemben vett szociáldemokrácia mit jelent, a DK tesz először kísérletet a rendszerváltás óta”.

Az SZDSZ esetében nyilván érvényes a múltidő használata, ám

a szocialista párt, vagyis az MSZP, aminek Gréczy jelenlegi főnöke egykor elnöke is volt, gyakorlatilag is létezik, ráadásul a DK egyik szövetségese.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 30. 12:42
A DK természetesen Gréczy miatt olyan szuper erös. Gyurcsány hiába erölködik, Gréczy az igazi húzó a DK-ban. Az árnyékkormányban eddig csak egy hely biztos, Géczy Bárcanélküli Miniszter lesz. Amig Gyurcsány neki készülödik, Gréczy már leteker két menetet is. Öt csak biztatni kell és teszi a dolgát: Gréczy mester kapd elö a lompost, Rezsiturbó és kézihajtány kell most. Nem megyünk mi drága örömházba, Két fürge kézzel hozd a népet lázba. Gréczyre a magyarok igazán büszkék lehetnek. Ö az egyetlen politikus a világon, akinek koronaékszereit választói müködés közben láthatták. Ami a funkcionalitást illeti ezek szerint igencsak meggyözönek találták, amit láttak, hiszen azért került egész magasra az ellenzéki top-listán. Gréczy legalább egyéniben már bizonyított, a többiek még nem tartanak itt. Szerintem Gyurcsánynak már két kéz is keves lenne, Klárika is panaszkodik rá a szükebb baráti körben ...
Janika50
2023. december 24. 12:50
Az átkosban azt sulykolták, a szocdemek árulók, opportunisták. A dk, mint a legnagyobb Hazai komcsi gyülekezet, ne csináljon hátra arcot. Elődeik rájuk hagyott "peivatizált", ej de fura szó a lopásra, rablásra, javaiból élnek. Meg amit küldenek neki nyüüüjorkzidiből. Az is lehet, csak vissza küldik amit korábban kijuttattak. Temészetessen rendben, miazhogyan. A Tisztelt Solt Otilia neve az ő szájukból, igen hamissan cseng. A Hölgy valóban sokat tett az árnyékos oldalra szorultakért.
hátakkor
2023. december 24. 07:59
Kohnhalmi: 'mi szerettük Ferit..'
lilla50
2023. december 23. 21:16
46. Nem szólta el magát senki: van a szociáldemokráciának több verziója is : az egyik változat küzd a tőkésekkel --a létükkel , a gyarapodásukkal és van aki méltányosan szabályozná a jövödelem elosztás módjait. a munka világa szereplői között partneri kapcsolatot tételez Ezt próbálja a dk-- Ez az európai modern szociáldemokrácia Orbániában a szakszervezti mozgalom feleslegessé van nyílvánítva, mert a kormány mindent jobban tud . A minimálbér emeléséért cserébe -- alacsony adókat vet ki a multikra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!