Elő az esernyőkkel – helyenként egyhavi eső is lehullhat

2023. december 12. 13:26

Északon ónos eső is lehet.

2023. december 12. 13:26

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Zala, Somogy és Baranya vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán. A meteorológiai szolgálat ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, 

kedden az esti óráktól nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik,

 amelyből országszerte jelentős mennyiségű eső várható.

Az északi, északnyugati határvidék tágabb környezetének kivételével a csapadék várható mennyisége 20 milliméter körül alakul, míg a Dunántúl egyes részein, valamint – kisebb eséllyel – a délkeleti, keleti tájakon a 30 millimétert is elérheti, néhol meg is haladhatja a 24 óra alatt lehulló csapadék.

Emellett az esti órákban az északkeleti tájakon újra kialakulhat helyenként és átmenetileg köd, a késő esti órákban pedig Borsod térségében esetleg előfordulhat kis mennyiségű ónos eső, mielőtt megenyhül az idő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. december 12. 14:30
Utálom az esernyőt. Vízhatlan kapucnis, oszt jóvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!