Az ukrán parlament mostani döntése messze van a 2015-ös jogok visszaadásától

2023. december 09. 18:01

Ezzel együtt folyamatosan figyelemmel követjük a végrehajtást.

2023. december 09. 18:01
SANTOS SILVA, Augusto Ernesto dos
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Facebook

„Ukrajnában nyolc évvel ezelőtt kezdték el elvenni a magyar közösség jogait, azóta folyamatos a jogfosztás. Az ukrán parlament tegnapi döntését természetesen alaposan értékelni fogjuk, az azonban már most látszik, hogy az 

Ezt is ajánljuk a témában

messze van a 2015-ös jogok visszaadásától. 

Ezzel együtt folyamatosan figyelemmel követjük a végrehajtást.”

Nyitóképünk archív: Ukrán törvényhozók Augusto Santos Silvát, a portugál parlament elnökét (j2) tapsolják a beszéde végén az ukrán parlament, a verhovna rada ülésén Kijevben 2023. május 3-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. december 10. 18:11
Ennek a részletekbe menő áttekintése, értékelése, a kárpátaljai magyarokkal való egyeztetés - háááááát, lesz itt még munka. Szóval csak nem kapkodni, és legfőképp nem sürgettetve lenni.
konfucius
2023. december 09. 22:21
Ukrajna akármilyen törvényt hozhat, akármilyen hűen végre is hajthatja. Mindez addig tart, amíg be nem szavazzuk őket az EU-ba. A következő nap elveszik az összes kisebbségi jogot. Ennek nincsen más megoldása, csak az, ha Kárpátalja többé nem tartozik hozzájuk. Ezen igyekezz, kormányom!! Ne a szar törvény végrehajtását mérlegeld!
B_kanya
2023. december 09. 21:30
"koronaszepe 2023. december 09. 19:08 Szégyent hoztok Magyarországra, bitangok!" Akkor hagyd abba, bozgor.
kiss.istvan770
2023. december 09. 20:40 Szerkesztve
Az a törvény nem ad vissza semmit. Az önkormányzatra bízza, hogy hol és mennyire használhatják a nemzetiségek a saját nyelvüket. Pl.: Amelyik helységben meg van az ukránoknak az 51%-os többsége, ott azt csinálnak a nemzetiségekkel amit akarnak és a belső menekültekkel meg is lesz. Simán kötelezhetnek minden iskolát az ukrán nyelvű tanításra a középiskola végéig. Arról nem is beszélve, hogy az orosz és belorusz kisebbségre nem vonatkozik a törvény, kötelesek még otthon is ukránul beszélni, ez egy tipikus faji megkülönböztető, neonáci törvény. Ursuláék szerint ez így rendben van, a jó k... anyjukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!