Az MSZP szerint csúnyán átverték őket Karácsonyék

2023. december 06. 10:44

A Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó szocialista politikus úgy véli, a 99 Mozgalom ügyében tanúként kihallgatott két munkatársuk törvényesen járt el.

2023. december 06. 10:44

Becsapva érzik magukat a szocialisták, miután kiderült, visszaélhettek két munkatársuk nevével a 99 Mozgalom „adománygyűjtése” során – számol be a Magyar Nemzet. A lapnak egy neve elhallgatását kérő MSZP-s politikus nyilatkozott, aki szerint a két munkatársuk a törvényeket betartva, jóhiszeműen vett részt a 99 Mozgalom félmilliárdos „mikroadományaihoz” köthető egyik láda felbontásában, az abba „bedobott” összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében, emiatt tanúként hallgatták meg őket.

Azt állították, a fellelhető tíz jegyzőkönyvből mindössze egyet írtak alá, hiába szerepel az összesen a nevük, eszerint valakik az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a jegyzőkönyvek aláírása Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában történt, 

ahol a közelmúltban házkutatást tartottak a nyomozók, és Gyurcsány Ferenc volt államtitkáránál okirat-hamisítás gyanúját erősítő bizonyítékokat foglaltak le. Pár nap múlva a hatóság kiszállt a 99 Mozgalom hivatalos képviselőjének, Perjés Gábornak az otthonához is, miután a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet emlékeztet, A 99 Mozgalom bűncselekménygyanús adománygyűjtése miatti botrány azt követően robbant ki, hogy feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentését, amelyet a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról készítettek. Ebből kiderült, a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizette be az 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban.

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreedomEva3
2023. december 06. 12:13
karigeri, a Jóember. 🤣 Ezeknek a szerencsetlen luzer szociknak semmi más lehetőségük nem maradt, mint egyedül indulni. Akkor legalább ban hajszálnyi esélyük a puszta megmaradásra.
titi77
2023. december 06. 11:40
"jobban utálom a szocikat, mint a fideszt" ki mondta ezt? tán a budapestiek ANGOLTANÁRA?!
bondavary
2023. december 06. 11:23
Nem tudjuk, hogy az aláíró MSZP-sek megkérdezték-e, hol, mikor, mettől meddig voltak kihelyezve az adománygyűjtő dobozok? Egyáltalán, látták-e saját maguk ezt a dobozt kihelyezve, ellenőrizték-e időközönként? Gyanítom, hogy bemondásra hittek el és írtak alá mindent. Hogy a többi jegyzőkönyvre hogyan került az aláírásuk, annak saját érdekükben sürgősen utána kéne járniuk. Persze, lehet, hogy nem mernek. Perjés András is viszi a rá kiosztott balek szerepét, látszik rajta, hogy fogva van, amikor egyre csak azt motyogja, hogy nem nyilatkozik. Karácsony Gergely pedig, mint ennek a mozgalomnak a vezetője úgy hallgat, mint akinek az egészhez semmi köze. Lehet, hogy így is van. Ugyanolyan felhasznált balek, mint Perjés, vagy a két MSZP-s aláíró.
Csányi Gyuri
2023. december 06. 11:05
Ezek azért fogtak össze, hogy átverjék egymást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!