Arabul és oroszul is figyelmeztetnek a Börzsönyben a vadászszezonra

2023. december 06. 11:09

Szeptemberben mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban megnőtt az illegális bevándorlók száma, akik a szlovák–magyar határszakasz felé tartottak, mára azonban gyakorlatilag megszűnt ez a jelenség.

2023. december 06. 11:09

A Telex szúrta ki, hogy különös figyelmeztető táblákkal – nincs rajtuk magyar nyelvű felirat, de az sem, ki tette ki őket – találkozhatnak a Börzsönyben túrázók. Viszont látható rajtuk egy puskájával célra tartó vadász, továbbá öt különböző, köztük orosz és arab nyelvű szöveg, miszerint a területen intenzív vadászat folyik, ezért veszélyes itt tartózkodni.

A Duna–Ipoly Nemzeti Parktól azt a választ kapta a lap, hogy nincs hivatalos információjuk, hogy a táblákat ki helyezte el. Folyamatos kapcsolatot tartanak fenn ugyanakkor a rendőrséggel, és ellenőrzik a társas vadászatokat. A park kommunikációs referense szerint a természeti értékekkel kapcsolatos feladataik ellátása közben többször láttak idegeneket a Börzsöny peremi térségeiben, de „rendészeti hatáskörben intézkedésre nem került sor”.

Az Ipoly Erdő Zrt. viszont szeptember közepén arról írt a Facebook-oldalán, hogy 

„mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák–magyar határszakasz felé tartanak kisebb vagy nagyobb csoportokban”

Székely József diósjenői polgármester pedig arról írt a község honlapján, hogy „döbbenetesen megnőtt az embercsempész-tevékenység a régióban, migrációs főútvonallá változott a Börzsöny”.

Székely József a Telexnek azt mondta, a bejelentése után két héttel, lényegében szeptember végére teljesen megszűnt a korábbi idegenek mozgása a község környéki erdőkben. Szerinte a menekültek belátták, nem érdemes errefelé a tiltott határátlépéssel próbálkozni, azért maradtak el. A különös vadászos tábláról azt nyilatkozta, azt nem az önkormányzat rakta ki, de szerinte hasznos lehet azoknak, akik nem tudnak magyarul. Többen is furcsállják azonban a Börzsönyt ért ősz eleji „bevándorlói nyomás” időpontját, ami egybeesett a szlovákiai választások kampányfinisével, majd a választás után hirtelen meg is szűnt. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: ERIC GUILLORET / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. december 06. 15:46
Massimiliano Prospero dArco 2023. december 06. 14:12 ..."a köpcös beengedte ide a letelepedési kötvényes arabokat-ruszkikat-niggereket, azok meg biztosan szeretnek orvvadászni"... a letelepedési kötvényes és a LEGÁLISAN, papírokkal bevándorló amely kategóriák elfogadottak szerte a nagyvilágban és az ILLEGÁLIS, papírok nélkül kóborló kaporszakállú, terrorista tagokból, kémekből, kurvákból, buzikból, de leginkább latrokból álló csürhe, az két különböző kategória. Tudatos szarkeveréseddel tehát elmehetsz a tripperes deszkán baszott tetves kurva anyád csimbókos picsájába, ahonnan tévedésből, zabigyerekként kiszart. 💩💩💩
Massimiliano Prospero dArco
2023. december 06. 14:13
rogán antal nagyot kaszált a bizniszen, nem véletlenül jár helikopterrel esküvőbe.
Massimiliano Prospero dArco
2023. december 06. 14:12
a köpcös beengedte ide a letelepedési kötvényes arabokat-ruszkikat-niggereket, azok meg biztosan szeretnek orvvadászni
Fehér Agyar
2023. december 06. 13:20
Egyikünk sem hitte volna, hogy egyszer majd Szlovákiába akar valaki disszidálni. Egyébként tényleg megjelentek a migránsok a Börzsönyben idén szeptemberben. A használaton kívüli nyaralókat feltörték, mindent feltüzeltek, amit bennük találtak. A rendőrség intézkedett végül, nem a Nemzeti Park.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!