A HVG is beismerte, hogy totálisan megbukott a 2022-es jóslata: se csődhullám, se tömeges munkanélküliség nem sújtotta hazánkat

2023. december 30. 15:45

2023-ban már sikerült elismerniük, hogy a magyar gazdaság „talpon maradt”.

2023. december 30. 15:45

A hvg.hu az év végéhez közeledve összefoglalta a magyar gazdaság 2023-as teljesítményét. A teljesség igénye nélkül, ezeket a megállapításokat sorolták fel: „négy negyedévig tartó technikai recesszió (ez még 2022-ben kezdődött), az év egészét tekintve recesszió (pontos mértéke egyelőre nem ismert, 0,5 százalék körül várható a GDP csökkenése). Az 1990-es évek óta nem látott infláció (közel 26 százalékos inflációs csúcs az év elején, az év átlagát tekintve 17,6 százalék körüli átlag várható)” – írták.

A lap azt azonban elismerte, hogy a magyar gazdaság „talpon maradt”.

Ennek egyik legkézenfekvőbb jele, hogy a munkanélküliség alig csökkent, nem kerültek tömegek az utcára.

A másik fontos szempont pedig az, hogy nem volt idén vállalati csődhullám.

2022-ben azonban még teljesen más álláspontot képviselt a lap. Ekkor még Jaksity György jóslatát idézték, amely nem volt túl pozitív a magyar gazdaságra nézve.

Az ország egésze van óriási bajban, csődhullám és elbocsátások is lesznek”

– idézték címként az egyik cikkükben Jaksity György legfontosabb jóslatait.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2023. december 31. 01:27
Az eredeti cikket elolvastam. A korábbi HVG-jóslatok megcáfolásán túl semmi pozitívum sincs benne, az is csak a sorok között. Az írás nagyobb része kormány- és Nagy Márton-, Matolcsy- és Varga Mihály-ellenes kirohanás és fikázás. Semmit nem ér, csak a kommentelő csürhét hergeli. Érdemes a kommenteket is olvasni, elképesztő színvonal és indulati kitöréstömeg. Ennyi maradt a hajdani HVG-s szellemi iránytűből.
palicsi-2
2023. december 30. 20:44
Pedig a Zóbáán az lopik. Állítólag.
2023. december 30. 20:11 Szerkesztve
@jetta84-2: Elképesztő értékű segíjt kaptunk így is az EU-tól, folyamatosan! Például a földekre adottat, csak azt nem hirdeti a propaganda. Mert akkor megkérdezné valaki a döbrögit, hogy ha már a főszuverén a saját tanárai fizetéséhez is a német adófizetőktől várja a segíjkét, akkor ugyan árulja el miért nem fizet nekik abból a jópár milliárd euró segíjkéből amit közben folyamatosan kap, bár az egész EU tudja, hogy a földkerekség legnagyobb tolvajának fizeti a jachtjait.
vérgőz
2023. december 30. 20:06
nagyon elsiettek ezt a "beismerest"... meg van egy kover nap ebbol az evbol, barmi megtortenhet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!