Új jövőstratégia: brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell

2023. november 18. 18:50

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán – összegezte az elhangzottakat az Alapjogokért Központ.

2023. november 18. 18:50

Az Alapjogokért Központ alaposan elemezte Orbán Viktor szombaton elhangzott beszédét. Magyarország miniszterelnöke a Fidesz 30. kongresszusán szólalt fel. A beszéd részleteit ide kattintva tudják elolvasni.

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán. Az európai jobboldal legsikeresebb politikai közösségének nemzetstratégiáját ajánlotta a brüsszeli döntéshozók és vezetők figyelmébe, ami öt pillérre támaszkodik: a zöld átállásra zöldideológia nélkül, a nemzeti és nemzetközi békére, a munkaalapú gazdaságra, az erős és genderideológiától mentes családpolitikára, valamint a bezárkózás helyett nyugat és kelet összekötésére.

A miniszterelnök helyzetérétkelése szerint jelenleg két modell versenyez egymással az átalakuló világrend peremén Európában:

a brüsszeli és a magyar. Előbbire nemet kell mondani, mert politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális zsákutcába vezeti az Európai Uniót. Azzal ugyanis a nemzeti szuverenitást aláásó Európai Egyesült Államokra, a családok helyett az illegális bevándorlásra, a világgazdasági versenyben történő előretörés helyett a kontinentális visszaesésre, valamint a gyermekek védelme helyett a genderideológiára kerül a hangsúly.

Ezzel szemben a magyar jobboldal sikerreceptje nemcsak tagállami, hanem európai szinten is megvalósítható.

 

A magyar javaslat a változás elérésére fókuszál: „Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, valamint észszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon – ez a magyar európai modell.” A zöld átállás feltétele a Teremtés rendje szerinti egészséges és természetes világ tisztelete, valamint a termelés és a tárolás összehangolása. Ebbe az új világgazdasági versenybe nevezett be Magyarország, amely egy évtizeden belül a valódi zöldpolitika zászlóshajójává válhat nemzetközi szinten – állapította meg az Alapjogokért Központ.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 19. 18:23
A minap borozgatás közben megkérdeztem Jani bácsit, a Nyírségben fekvö Pusztacsörömpösi öregek otthona "Fogatlan Analfabéták Klubjának" (röviden FAK) örökifjú (86) tagját, hogy mi a véleménye az ellenzékről, Gyurcsányról, Dobrevröl...: "Hát fiam, én biz az ellenzéket a főnökével együtt leginkább egy olyan jószághoz tudnám hasonlítani, amelyik se nem igavonó, - mert ahhoz gyenge - , se tejet, gyapjat, tojást, prémet nem ád, a bőre ugyan vastag, de cserzés közben szétmálik, és különben sem mutatós, legfeljebb a trágyadombon használt csizma talpának jó A húsa élvezhetetlen, a csirkefarháttal nem vetekszik. A házat nem örzi, egy darab kenyérért beengedi a gyütt-ment idegeneket, egeret nem fog. Ugyanakkor rengeteget zabál, és nem is akármit. A legelőn csak finnyáskodik, fintorog, gyakran betör az éléskamrába az ablakon keresztül, a suta fejével, pedig mindig nyitva van az ajtó. Az igaz, hogy legalább nyávogni, mekegni, ugatni tudnak, csakhogy ezeket is akkor csinálják, amikor nem kéne"
Palatin
2023. november 19. 18:20
Vannak pitiánerkedö, irigykedö gyurcsányista hólyagok, akik Orbánnak szemére vetnék még azt is, hogy eggyel több szendvicset evett meg valamelyik külföldi útján, mint amit az unió és Gyurcsány "megengedett" neki. Nos ezeket a satnya lelkületü bugrisokat fel kell világosítanunk: ORBÀN NEM AZÈRT KELL A MAGYAROKNAK, HOGY SZÜZIES, ÖNMEGTARTÓZTATÒ ÈLETMÓDOT FOLYTASSON, HOGY NE EGYEN TÖBB SZENDVICSET, MINT AMIT AZ ELLENZÉK ÀLTAL IS ELFOGADOTT KÖLTSÈGVETÈS MEGENGED NEKI ÈS HOGY MINDEN ELÖNYRÖL LEMONDJON, AMI POZICIÓJÀVAL JÁRNA, VAGY HOGY NE CSAPJON BELE A LECSÓBA, HA ÉPPEN MEGTEHETI. ORBÀN AZÈRT KELL A MAGYAROKNAK, MERT Ö A NEMZET JÖVÖJÉNEK LETÉTEMÉNYESE, GARANCIÁJA. Ezt ideje lenne minden leaszfaltozott agyú ellenzékieskedö gyurcsányista bugrisnak megértenie végre.
Palatin
2023. november 19. 18:18
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül minden oldalról, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem tudott megegyezni, így megállapodtak egy senkiben
Lajoss
2023. november 19. 17:47
Újra egy hitvány pártállamban élünk. A 🐑🐑🐑🐑🐑🐑 boldogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!