Új jövőstratégia: brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell

2023. november 18. 18:50

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán – összegezte az elhangzottakat az Alapjogokért Központ.

2023. november 18. 18:50

Az Alapjogokért Központ alaposan elemezte Orbán Viktor szombaton elhangzott beszédét. Magyarország miniszterelnöke a Fidesz 30. kongresszusán szólalt fel. A beszéd részleteit ide kattintva tudják elolvasni.

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán. Az európai jobboldal legsikeresebb politikai közösségének nemzetstratégiáját ajánlotta a brüsszeli döntéshozók és vezetők figyelmébe, ami öt pillérre támaszkodik: a zöld átállásra zöldideológia nélkül, a nemzeti és nemzetközi békére, a munkaalapú gazdaságra, az erős és genderideológiától mentes családpolitikára, valamint a bezárkózás helyett nyugat és kelet összekötésére.

A miniszterelnök helyzetérétkelése szerint jelenleg két modell versenyez egymással az átalakuló világrend peremén Európában:

a brüsszeli és a magyar. Előbbire nemet kell mondani, mert politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális zsákutcába vezeti az Európai Uniót. Azzal ugyanis a nemzeti szuverenitást aláásó Európai Egyesült Államokra, a családok helyett az illegális bevándorlásra, a világgazdasági versenyben történő előretörés helyett a kontinentális visszaesésre, valamint a gyermekek védelme helyett a genderideológiára kerül a hangsúly.

Ezzel szemben a magyar jobboldal sikerreceptje nemcsak tagállami, hanem európai szinten is megvalósítható.

 

A magyar javaslat a változás elérésére fókuszál: „Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, valamint észszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon – ez a magyar európai modell.” A zöld átállás feltétele a Teremtés rendje szerinti egészséges és természetes világ tisztelete, valamint a termelés és a tárolás összehangolása. Ebbe az új világgazdasági versenybe nevezett be Magyarország, amely egy évtizeden belül a valódi zöldpolitika zászlóshajójává válhat nemzetközi szinten – állapította meg az Alapjogokért Központ.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll

A Fidesz 30. kongresszusán Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökének. A kormányfő sorra vette az elmúlt évek eredményeit, valamint rámutatott: a magyar gazdaság jövője a zöld energia. Összefoglalónk a Fidesz 30. kongresszusáról.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik