Töltse ki nálunk a nemzeti konzultációs kérdőív három kérdését!

2023. november 17. 15:44

Az állampolgárok kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, szó esik a gyermekvédelemről és a magyar politikai életben tapasztalható külföldi beavatkozási kísérletekről is, elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket – ma indul a nemzeti konzultáció.

2023. november 17. 15:44

Pénteken a kérdőívek kézbesítésével megkezdődött az újabb nemzeti konzultáció, amelynek középpontjában hazánk szuverenitásának védelme áll. Tizenegy témakörben, az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben kéri a kormány az állampolgárok véleményét, ezeket részletesen ismerteti a Magyar Nemzet. A válaszadók kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket, valamint Ukrajna további felfegyverzését, szó esik a gyermekvédelemről és a magyar politikai életben tapasztalható külföldi beavatkozási kísérletekről is. A kormány ígérete szerint legkésőbb karácsonyig minden háztartásba eljutnak az anyagok. 

Az első három kérdés arra vonatkozik, mi a véleménye a válaszadónak arról, hogy 

Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást, a kamatstopot és meg akarja szüntetni a Magyarországon bevezetett extraprofitadót. 

Ezt követően az EU-nak arról a tervéről lehet szavazni, hogy migránsgettókat akar Magyarországon is létrehozni. Az Európai Unió az elmúlt időszakban sok pénzzel támogatta a palesztin szervezeteket, most joggal merül fel, hogy a terrorfenyegetettség miatt folytatni kell-e ezt a gyakorlatot vagy be kell fejezni.

Négy kérdés foglalkozik Ukrajnával. Kell-e uniós pénzből további fegyvereket küldeni a háborúban álló országba vagy inkább a tűzszünetre, békére van szükség? Akkor is fizessünk többet a szomszédunk támogatására – az EU tervében további 50 milliárd euró szerepel –, ha a nekünk járó uniós forrásokat nem kapjuk meg? 

Fel kellene-e venni Ukrajnát az EU-ba, vagy ehhez még nem adottak a feltételek, illetve be kell-e engedni az unióba a génmódosított ukrán gabonát?

Tizedikként a magyar gyermekvédelmi törvény kerül terítékre, hogy ezt enyhíteni, eltörölni kellene, ahogy Brüsszel szeretné, vagy szigorítani, amit a magyar kormány képvisel. Végezetül arra kíváncsi a kormány, mit gondolnak arról a magyar állampolgárok, hogy Brüsszelből és a tengerentúlról érkezett pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát, fel kell-e ez ellen lépni szigorúbb jogi szabályozással vagy megfelelő a jelenlegi?

A kérdőíveket ingyenesen lehet visszaküldeni, a feladási határidő 2024. január 10., a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség. 

 

Kiválasztottunk három kérdést, szavazzon!

 

 

 

Nyitókép: A nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2023. november 17-én. MTI/Kovács Attila

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Estragon
2023. december 09. 14:17
Nálam Brüsszel nélkül is megszűnt a rezsitámogatás. Az állandó lakhelyemül szolgáló vidéki, 45 m²-es (már nem csak)hétvégi otthonomban vezetékes gáz hiánya miatt cca 25 éve tartályos propán gázzal fűtök, aminek ára szeptember 1.-én 33 %-al (azóta újabb emelés volt, 20 eFt/tonna . . .) megemelkedett. Köszönhetően a spekulánsoknak, de legfőképpen nemzeti kormányunknak, mivel a spekulánsok kiiktatása helyett a lakossági fogyasztót bünteti. Nagy segítség ez a családoknak . . .
Ákos70
2023. november 20. 12:47
Akitlosz 2023. november 18. 02:45 Na az számít, hogy ki mit válaszol, hanem az, hogy ki számolja össze a szavazatokat. És az a kormány. Ez nem ellenőrzött állami szavazás. Jogi ereje sincsen. ...ezzel vígasztalod magad? Amúgy rosszul tudod, ellenőrzött, sőt a szavazásról szóló szabályzat szerint még 5 évig meg is kell őrizni minden egyes kérdőívet.Akár érvényesen ikszeltek bele akár fityiszt rajzoltak rá. Ezen a analógián menve tovább a kaligelis fővárosi kérdőív sem ért egy irgalmas kiáltást, mert csak kaligeli hivatala kezdeményezte? Az a mérhetetlen sok gonoszság, rosszindulat...szánalmas ...
kuzmics
2023. november 19. 09:32
Hát, igen! Mindig van az az 5-10% Nagyon okos!
Szerintem
2023. november 18. 05:53
Egyes moslékos balfaszok milyen szépen visszakanyarodtak odáig, hogy a migráció nem is létezik, ezek csak a fidesz propaganda hazugságai. Itt, ez alatt a cikk alatt, de más cikkek alatt meg a határvédelmet köpködik, mondván hogy nem ér semmit, mert a migránsok szabadon átsétálgatnak rajta. Kész tudathasadás ez, már orvosi értelemben is. Ki merné ezekre az országot rábízni? Egy üres pénztárcát se mernék a kezükbe adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!