Szuverenitásvédelem: stoptábla a külföldi befolyásszerzés és politikai korrupció előtt

2023. november 22. 09:03

A tét a demokrácia szempontjából is stratégiai.

2023. november 22. 09:03
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

„Az Országgyűlésnek benyújtott szuverenitásvédelmi törvényjavaslat új fejezetet nyit a Magyarország önrendelkezéséért folytatott küzdelemben. A tét a demokrácia szempontjából is stratégiai: a magyar sorskérdésekről a választók közössége dönt-e vagy korrupt befolyásszerzéssel külföldi érdekcsoportok? A 21. század politikájának új választóvonala ugyanis a szuverenista és a globalista erőcsoportok között húzódik: ezt mutatta hazánkban a 2022-es országgyűlési voksolás és ez lesz a jövő évi választások összefüggés-rendszere is. A globalisták és hazai képviselőik pedig a magyar nemzeti érdekkel szöges ellentétben álló programot képviselnek: béke helyett a háború eszkalációját, a gyermekek védelme helyett genderpropagandát, a magyar családok segítése helyett az illegális bevándorlók korlátlan beengedését támogatják. Az elmúlt időszakban ráadásul egyértelművé vált, hogy a globalista program mögött nemzetközi finanszírozók állnak, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent – és erre a jogalkotónak is reagálnia kell. A geopolitikai helyzet azóta pedig csak tovább fokozódott a Közel-Keleten zajló háború és az illegális migráció által gerjesztett terrorfenyegetettség miatt.

A szuverenitásvédelmi alkotmány- és törvénymódosításokkal az Országgyűlés nemcsak az ország önrendelkezését erősítheti meg a külföldi befolyásszerzési kísérletekkel szemben. Európai viszonylatban példátlanul transzparenssé válik emellett az is, hogy az egyes választásokon induló szervezetek milyen finanszírozási háttérrel rendelkeznek. A javaslat – a jelenleg is érvényben lévő pártszabályozással összhangban – egységesen, mindenkire nézve ugyanazokat a szigorításokat irányozza elő: a jövőben a pártokra, valamint az önkormányzati választáson induló civil szervezetekre és jelöltekre is azonos előírások vonatkozhatnak.”

Nyitókép: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 23. 11:04
Szuverén 2/3-d.... Világos!
MaBaker
2023. november 22. 14:04
A külföldi kampányfinanszírozás a múlt. A májusban megkötendő összes ensz tagország szuverenitását fenyegető WHO paktum pedig a közeli jövő. Ezzel kapcsolatban mi a helyzet? Nem látom hogy kicsit is érintené ez a módosítás a hasonló törekvéseket. A fidesz sem nyilatkozik a témában. Furcsa...
llnnhegyi
2023. november 22. 11:57
Helyes!
alexandrosz-2
2023. november 22. 11:54
A stopsorost beszoptam. A ceu judapesten tombol, a soros ügynökeit pedig büntetlenül kaszálnak milliárdokat azóta is. A stoplmbtq-t beszoptam. Már nem csak judapesten védik a szemkilövők és a vérügyészek a buzikat, hanem pécsett is, a könyvesboltokat és a Nemzeti múzeumot is bevették már a buzik. A stop szankciókat beszoptam. Erre rá egy hétre megszavazza a vétótlan köpcös geci a 11. szankciós csomagot, most meg a 12.-ről alkudozik. 2014 óta pedig már tólesett pártucatnyi szankcióhosszabbítás megszavazáson is a hazug cigány geci csicska. Szóval uncsi. Anyátokat etessétek a szar propagandátokkal nernyik gecik! Nem azt kell figyelni amit hazudoztok, hanem azt, amit tesztek! Rohadjatok meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!