Gyurcsány volt államtitkárának ügyvédi irodájában történt a Karácsony-féle adományládák felbontása, meghamisíthatták a jegyzőkönyveket

2023. november 16. 16:32

Nagy kérdés, hogy ki hitelesítette azokat a bontási jegyzőkönyveket, amelyeken nem az MSZP-sek aláírása szerepel. Az ügyben kérdéssel fordultunk Tordai Csabához, hiszen Gyurcsány volt államtitkárának irodájában történt a Karácsony-féle adományládák felbontása.

2023. november 16. 16:32

Újabb részlettel bővül a Karácsony Gergely főpolgármester mozgalmának mikroadományos botránya, amelynek legfrissebb részletét ezúttal az Index bukkant rá. „Többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le adónyomozók egy ügyész jelenlétében múlt héten egy ügyvédnél (Tordai Csaba irodájában – a szerk.) a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom mikroadományok miatt indult nyomozás keretében”írta meg a portál.

A lap értesülései szerint „a lefoglalt dokumentumok az adományláda bontásakor készített jegyzőkönyvek hitelesítői.” 

Az MSZP két munkatársa is érintett lehetett a „mikroadományok” ügyében

Mint az Index csütörtöki cikkében tájékoztat: információik szerint a lefoglalt dokumentumok némelyikén a szocialista párt munkatársainak neve és aláírása is szerepelt, mint az azokon szereplő adatok valódiságát hitelesítő személyeké. 

Az ügyben további érdekesség, hogy az Index „által megismert jelentés szerint a 10 láda jegyzőkönyvét két MSZP-s munkatárs hitelesítette, de ők kihallgatásuk alkalmával csak két szignót ismertek el sajátjukként”. Ez azt jelenti, hogy fennmaradó 9 jegyzőkönyvet továbbra sem tudni, ki írhatta alá Gyurcsány volt államtitkárának, Karácsony jogi tanácsadójának (Tordai Csaba) ügyvédi irodájában. Mint arra Magyar Nemzet rávilágít: mivel az MSZP-sek csak egy jegyzőkönyv aláírását ismerték el, az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

Az ügyben telefonon és e-mailben is kérdésekkel fordultunk Tordai Csaba ügyvédhez, arra voltunk kíváncsiak, hogy ki hitelesítette a fennmaradó adományládákkal kapcsolatos bontási jegyzőkönyvet az ügyvédi irodájában.

Frissítés: elismerték, és büszkék a részvételükre a szocialisták

A szocialista párt reagált a lap megkeresésére. „Az MSZP-t nem keresték ebben az ügyben, egyetlen MSZP-s politikust sem” – nyilatkozta a párt. Mint tájékoztattak:

Az MSZP munkatársai és tagjai segítették Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányát, erre a kampányra és a főpolgármester ebbéli támogatására büszkék vagyunk.

 Az MSZP ekkor is minden tekintetben a jogszabályokat betartva járt el a választási kampányok és az előválasztás során” – húzta alá a párt.

Hozzátették: „két munkatársunk arról tájékoztatott minket, hogy zajlik egy adóügyi eljárás a Nemzeti Adóhivatalnál, amelyben magánszemélyként tanúskodtak egy kihallgatáson. Megerősítették, hogy egy alkalommal részt vettek adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében, ennek során minden jogszabályt betartva. Az adománygyűjtés egyéb részleteiről nem rendelkezünk információval.”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik