Gyurcsány volt államtitkárának ügyvédi irodájában történt a Karácsony-féle adományládák felbontása, meghamisíthatták a jegyzőkönyveket

2023. november 16. 16:32

Nagy kérdés, hogy ki hitelesítette azokat a bontási jegyzőkönyveket, amelyeken nem az MSZP-sek aláírása szerepel. Az ügyben kérdéssel fordultunk Tordai Csabához, hiszen Gyurcsány volt államtitkárának irodájában történt a Karácsony-féle adományládák felbontása.

2023. november 16. 16:32

Újabb részlettel bővül a Karácsony Gergely főpolgármester mozgalmának mikroadományos botránya, amelynek legfrissebb részletét ezúttal az Index bukkant rá. „Többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le adónyomozók egy ügyész jelenlétében múlt héten egy ügyvédnél (Tordai Csaba irodájában – a szerk.) a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom mikroadományok miatt indult nyomozás keretében”írta meg a portál.

A lap értesülései szerint „a lefoglalt dokumentumok az adományláda bontásakor készített jegyzőkönyvek hitelesítői.” 

Az MSZP két munkatársa is érintett lehetett a „mikroadományok” ügyében

Mint az Index csütörtöki cikkében tájékoztat: információik szerint a lefoglalt dokumentumok némelyikén a szocialista párt munkatársainak neve és aláírása is szerepelt, mint az azokon szereplő adatok valódiságát hitelesítő személyeké. 

Az ügyben további érdekesség, hogy az Index „által megismert jelentés szerint a 10 láda jegyzőkönyvét két MSZP-s munkatárs hitelesítette, de ők kihallgatásuk alkalmával csak két szignót ismertek el sajátjukként”. Ez azt jelenti, hogy fennmaradó 9 jegyzőkönyvet továbbra sem tudni, ki írhatta alá Gyurcsány volt államtitkárának, Karácsony jogi tanácsadójának (Tordai Csaba) ügyvédi irodájában. Mint arra Magyar Nemzet rávilágít: mivel az MSZP-sek csak egy jegyzőkönyv aláírását ismerték el, az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

Az ügyben telefonon és e-mailben is kérdésekkel fordultunk Tordai Csaba ügyvédhez, arra voltunk kíváncsiak, hogy ki hitelesítette a fennmaradó adományládákkal kapcsolatos bontási jegyzőkönyvet az ügyvédi irodájában.

Frissítés: elismerték, és büszkék a részvételükre a szocialisták

A szocialista párt reagált a lap megkeresésére. „Az MSZP-t nem keresték ebben az ügyben, egyetlen MSZP-s politikust sem” – nyilatkozta a párt. Mint tájékoztattak:

Az MSZP munkatársai és tagjai segítették Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányát, erre a kampányra és a főpolgármester ebbéli támogatására büszkék vagyunk.

 Az MSZP ekkor is minden tekintetben a jogszabályokat betartva járt el a választási kampányok és az előválasztás során” – húzta alá a párt.

Hozzátették: „két munkatársunk arról tájékoztatott minket, hogy zajlik egy adóügyi eljárás a Nemzeti Adóhivatalnál, amelyben magánszemélyként tanúskodtak egy kihallgatáson. Megerősítették, hogy egy alkalommal részt vettek adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében, ennek során minden jogszabályt betartva. Az adománygyűjtés egyéb részleteiről nem rendelkezünk információval.”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 19. 23:57
Guruló dollárosok az OTP-t pénzmosásra használták. Karácsony ,,alibi,, polgármester , főváros kasszájába beérkező milliárdokat a Gyurcsány klán köröknek osztogatja ezért csődközeli üres a főváros kasszája . Főváros élére egy olyan alakot tettek aki a várost nem vezeti hanem káoszt teremt Gyurcsányék megmondják kinek mennyi jutalmat adjon. Karácsony a város élén egy báb dk parancsol neki.
catalina11
2023. november 17. 17:59
Karácsony Nemtudomka majd kijelenti, hogy ő aztán nem tud semmiről. Érdekes, hogy azok akik Vidnyánszky felelősségéről ordítanak, mert, hogy a vezető felel mindenért, hogy kussolnak Karácsony felelősségéről.
zsolt196969
2023. november 17. 14:35
A végrehajtói kar elnöke büdös zsidó házi őrizetbe vették. Na basszátok meg. Szerinted ezek mit kapnak??
lemez
2023. november 17. 14:32
Ő egyik pártnak sem tagja.Akkor hogy is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!