Orbán Viktor komoly kijelentést tett: Az előttünk álló 10-15 év a szuverenitás védelméről fog szólni

2023. november 16. 12:38

A kormányfő szerint éppen ezért nagy vita várható az Országgyűlés elé kerülő szuverenitásvédelmi törvényről.

2023. november 16. 12:38
ORBÁN Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Magyar Diaszpóra Tanács tagjait; köszöntőjében és az azt követő kötetlen beszélgetésen is a Magyarország biztonságát és szuverenitását fenyegető veszélyekről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő szerint az előttünk álló 10-15 év a szuverenitás védelméről fog szólni,

nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos más térségében is. Nagy vita várható az Országgyűlés elé kerülő szuverenitásvédelmi törvényről, de világos tilalmakat kell felállítanunk ahhoz, hogy ne lehessen külföldi pénzzel befolyásolni a magyar választásokat – mondta.

További feladatként jelölte meg, amelyhez szintén kérte a magyar diaszpórát képviselő küldöttek támogatását, hogy „Magyarországot őrizzük meg a világ egyik legbiztonságosabb államának a mostani háborús, migrációs kihívások közepette is”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. november 16. 16:47
A működő világhíres Kodály-módszer alkalmazását javasolom az Unió felé: Egy ismert anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta volna Kodály Zoltánt azzal, hogy írjon másik himnuszt, a szocializmushoz illőt. Kodály rövid választ adott: „Ahhoz sem hozzátenni, sem abból elvenni nem lehet.” Kodály (nem keveset kockáztatva) a himnusz magyarságát védte, de most önmagában a magyarságunk védelme erőteljesebb megjelenítést kíván. Hajrá Magyarország, hajrá Kodály-módszer!
de France
2023. november 16. 16:09
Ezzel a "szuverén ország akarunk" dumával sok szavazót lehet fogni. A koncept ugyan nem lesz megmagyarázva, de jól hangzik és sok minden belefér. Soha ne feledjük el melyik ország alkalmazta ezt a "szuverenitás" érvet utoljára és tömte ezzel a választók fejét : az Egyesült Királyság. A szuverenitás állandó emlegetése a Brexit megszavazásához kellett a populista, hazudozó kormánynak (Johnson). Ebből az lett, hogy az UK nem hogy nem lett szuverénebb, de sokkal függőbb és kiszolgáltatottabb lett miután elvesztette az európai piacokat és még sok mást. A Brexit olyan jól sikerült minden téren, hogy a gazdasági eredmények rendkívül rosszak, az előrejelzések pedig komorak. A bevándorlást is úgy megfékezte a Brexit, hogy soha nem jött több migráns az országba naponta a La Manche csatornán át mint a Brexit óta. Csak éppen nem az EU-ból. Populista szlogenek, szuverenitás ígérete, populista, autokrata vezető : VIGYÁZAT, TOXIKUS COCKTAIL.
AROON
2023. november 16. 16:09
Jééé Orbánról szól a cikk, látatlanban is kitalálja a normális fórumozó. Mert a külföldi, hazátlan, eszetlen trollok vonyítanak!!! Sok kretén, még több nickel!
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 16. 15:57
"Csigorin 2023. november 16. 15:18 nagyon helyes akit kulfoldrol penzelnek az nem a magyar valasztokat kepviseli, hanem kulfoldi gazdait, nyiltabban szolva kozonseges idegen ugynok." Mit szólnál hozzá, ha holnap Szlovákiában, Szerbiában, Romániában, Ukrajnában, Horvátországban, Szlovéniában vagy Ausztriában olyan törvényt hoznának, hogy aki (ilyen-olyan-emilyen-amolyan jogcímen valaha is) pénzt fogadott el Magyarországról, az idegen ügynök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!