Orbán rendre ellopja a show-t

2023. november 13. 11:42

Megjelenésére a belga fővárosban, kijelentéseire újságírók tömege kíváncsi, ami persze nem meglepő.

2023. november 13. 11:42
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Azt mondja Orbán Viktor, még pénteken a saját rádiójában (Kossuthnak hívják, de csak megtévesztésből), hogy Brüsszelnek fogalma sincs a magyar életről. Meglehet, hogy ez így van, de nekünk sajnos van.

Ezzel együtt, persze Brüsszel sem egészen más planéta, a hírek talán oda is eljutnak, de az kétségtelen, hogy nincs részük a magyar kormányfő által teremtett szóbeli Kánaán élményéből. Nem gondolnám, hogy Brüsszel – legyen az bárki – megállás nélkül bújja az Orbán-szövegeket; ha így lenne már kitiltották volna a belga fővárosból. Halmai Katalin, a Népszava brüsszeli tudósítója elmesélte, hogy az EU vezetése először és utoljára akkor akadt ki Magyarországra, illetve a magyar vezetésre, amikor ellenséges plakátokkal szórta teli Magyarországot. Egyébként nem nagyon érdekli „Brüsszelt” a magyar kormány folyamatos elégedetlensége, mindaddig biztosan nem, amíg amúgy szépen beáll a sorba, és megszavazza, amit kell.

Annak ellenére sem érdekli az EU vezetését, hogy mi hangzik el Orbán szájából, hogy – ugyancsak Halmai Katalintól hallhattuk –, a magyar kormányfő rendre ellopja a showt mások elől. Megjelenésére a belga fővárosban, kijelentéseire újságírók tömege kíváncsi, ami persze nem meglepő: mindig tud valami váratlan dologgal előállni.”

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

 

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik