Önként adta le egy férfi a hamis jogsiját, most közokirat-hamisítással vádolják

2023. november 29. 22:12

A vádlott soha nem rendelkezett érvényes igazolvánnyal.

2023. november 29. 22:12

Nem mindennapi esetről számolt be nemrég a 112press.hu

Mint írták, a Szombathelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki – mivel soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel – 2021 szeptemberében 

400 ezer forintért ismeretleneket bízott meg azzal, hogy hamis vezetői engedélyt készítsenek neki.

Hozzátették, hogy a férfi egészen addig nem bukott le a hamis irattal, amíg egy szabálysértési eljárásban el nem tiltották a közúti járművezetéstől. A férfi az eltiltása után besétált egy vidéki kormányhivatalba, 

ahol önként leadta a hamisított okmányt, 

ekkor derült ki a turpisság.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – írta a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / Pénzjegynyomda

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2023. november 30. 16:06
Elfelejtette időközben, hogy hamis a papír. Van ilyen.
csapláros
2023. november 30. 15:03
Akitlosz 2023. november 30. 00:20 ..."Senkitől nem vehet el az állam olyan jogot, amilyen joggal az illető nem is rendelkezik. Azért, mert képtelenség."... Tanulj meg szöveget értelmezni bazdmeg! 1. Részt vett a közúti forgalomban? IGEN! Szabályt sértett? IGEN! Ha a szabálysértés szankciója a vezetéstől való eltiltás, akkor fő szabályként, semmit nem számít, hogy volt-e a gépjármű vezetésre jogosítványa vagy nem. 2. Az csak hab a tortán, hogy még csak érvényes jogosítványa sem volt ! Ez tehát további büntetést indokolt. Bazdmeg, a dialektikában és a logikában ennyire járatlan balfaszokat, mint te is, Lenin anno Szibériába küldte volna, de lehet, hogy ott helyben is agyonlövette volna!
Nehidd El
2023. november 30. 11:27
Megnyugodtam: van még a Jakab Pártnak tartaléka.
Y-RMAN
2023. november 30. 08:42
Azért lenne mit vizsgálódni országos szinten ebben az ügyben. Többekről tudom soha nem járt tanfolyamra és mégis van jogosítványa. Egy teljes átvilágítás illene ebben a témában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!