Novák Katalin: Magyarország ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ezekben a sötét órákban

2023. november 09. 20:38

A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy mindenki visszakapja fogságba esett gyermekét.

2023. november 09. 20:38

Magyarország egyértelmű kiállását mutatja, hogy ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ebben a nehéz helyzetben, ezekben a sötét órákban – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a belgiumi Antwerpenben csütörtökön. Novák Katalin az antwerpeni magyar, köztük kárpátaljai és erdélyi felmenőkkel rendelkező ortodox zsidó közösség vezető képviselőivel folytatott beszélgetését megelőzően tartott köszöntőjében úgy fogalmazott: „legmélyebb együttérzésemet szeretném kifejezni az összes magyar ember nevében különösen azoknak, akiknek a családtagjai, közeli hozzátartozói ott vannak Izraelben, és ki tudja, hogy, milyen nehézségekkel néznek most még szembe”.   

Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

Az államfő hangsúlyozta: imádkozik azért, hogy minél előbb megtalálják a békéhez vezető utat, hiszen mindannyiunknak ez az érdeke. A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy minél előbb mindenki visszakapja fogságba esett gyerekét, hogy megbékélést találnak azok, akik elveszítették a gyerekeiket és békére lelnek azok is, akiknek veszélyben vannak a családtagjaik.   

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben 

– jelentette ki. „Mi a zsidó honfitársainkra úgy tekintünk, mint egy olyan erőforrására a magyar közösségnek, amelyre támaszkodunk és támaszkodni szeretnénk a jövőben is. Büszkék vagyunk arra a békés együttélésre, amely zsidó és nem zsidó magyar testvérek között ma Magyarországon megvalósul. És büszkék lehetünk arra is, hogy Magyarországon nincsenek antiszemita megmozdulások, nincsenek antiszemita tüntetések, nincsenek antiszemita mozgalmak sem, hiszen nem tűrjük az antiszemitizmust Magyarországon. Ebben a magyar emberek egyetértenek” – fogalmazott a köztársasági elnök, majd hozzátette: azt szeretné, hogy ez Európára, sőt a világ egészére igaz legyen.   

(MTI)

Nyitókép: Facebook 

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. november 16. 19:54
Novák Katalin: Magyarország ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ezekben a sötét órákban Aztán meg mernétek szavaztatni a magyar embereket, hogy ők kik mellett állnak? A zsidók seggnyalása ma már ez eget veri a "nemzeti kormány" háza táján. Zéró tolerancia a antiszemitizmus ellen? Ez annyit jelent ugye, hogy Magyarországon egy zsidó bármilyen bűncselekményt, szabálysértést büntethetetlenül elkövethet. Ha perbe mernék fogni, vagy megszólni, vagy figyelmeztetni, az mind antiszemitizmus, ugye? A zsidók ezt az idióta álláspontot jól kihasználják a magyar emberekkel szemben. Csakis a "nemzeti" kormány fogja be a két szemét, a két fülét és a száját és korlátozza "szájkosár" törvényekkel a magyar emberek jogait. Mindezt a nemzetközi és a magyarországi zsidóság érdekében?
zsuzsa-963
2023. november 13. 15:56
És református létére a védtelen gázai keresztény gyermekek, nők és civilek legyilkolása nem számít.
nemmondom
2023. november 13. 13:50
A világpolitikai nézetek kinyilvánítása a magyar kormányra tartozik. Losonci Pál mintáját kell követni, utazni bárhová, amíg lehet.
gyzoltan-2
2023. november 10. 07:25
"Novák Katalin: Magyarország ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ezekben a sötét órákban" Ebben nem kételkedhetünk! A hivatalos Magyarország minden józan értékelést felrúgva, arcpirító szerénytelenséggel, és lelkes szervilizmussal, totális önfeladással szolgálja a zsidóságot, Izraelt..! Ez Magyarország álláspontja! A magyarságé ugyan mi lehet?! Ezzel foglalkozott valaki is?! Amint egy kisebbség akaratából léptettek be minket az EU-ba, úgy most se érdekel senkit, a még mindig többségi magyarság véleménye Magyarországon! Pedig bizonyára létezik ez az a vélemény..! Létezik, hogyne létezne, a zsidóság 200 évet meghaladó magyarországi magyarellenes tevékenysége nyomán, a zsidó felsőbbrendűség folytonos hangoztatása mellett, a zsidó lenézés , a végtelen zsidó rasszizmus, a gyűlölet többszörös kimutatása mellett, aminek hangot is adtak, jelszavuk: "Minél rosszabb, annál jobb!" Most éppen az oktatási rendszerünket támadják! -szolgáknak nem kell magas IQ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!