Novák Katalin: A határon szolgálatot teljesítők garantálják a magyar emberek biztonságát

2023. november 24. 18:50

Bács-Kiskun vármegyében nemcsak Magyarország, hanem egész Európa határait is védik – jelentette ki az államfő.

2023. november 24. 18:50
NOV¡K Katalin

A határon szolgálatot teljesítők garantálják azt, hogy a magyar emberek biztonságban érezhetik magukat hazájukban – jelentette ki az államfő a bácsszentgyörgyi határátkelőhely közelében pénteken.

Novák Katalin a Bács-Kiskun vármegyei látogatásának harmadik napján a határszemlét követően azt mondta: 

a vármegyében van a leghosszabb magyar-szerb határszakasz, és itt nemcsak Magyarország, hanem egész Európa határait is védik.

Véleménye szerint az illegális bevándorlók a felállított határzár és a fizikai védelem miatt tudják, hogy nem érdemes próbálkozni, mert azok visszatartják azokat, akik illegálisan akarnák átlépni a határt.

A köztársasági elnök köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítőknek, 

mert ők garantálják azt, hogy a magyar emberek nyugodtan alhatnak”.

Novák Katalin a déli határszemlét követően a fa- és textiljátékokat előállító bácsszentgyörgyi játékgyárba ment, majd háromnapos Bács-Kiskun vármegyei látogatását Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön zárta.

Az államfő este a vármegye vezető személyiségeinek adott elnöki díszvacsora keretében nyújtja át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Szilágyiné Szinger Ibolyának, az Eötvös József Főiskola rektorának.

(MTI)

***

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 25. 00:35
Alapjaiban hibás az a magyarázat, hogy nem volt pénz a külföldi embercsempészek börtönben tartására. Ez felhivás keringőre, azza biztatás a bűnözőknek a bűnelkövetésre. Ha el is kapnak, nem zárnak be. Mi következik? Ha egy külföldi követ el gyilkosságot azt is hamar kiengedik, mert Orbán sajnálja a külföldi gyilkos kajájára a pénzt? Valamelyik kampányukban, amikor a FIDESZ nem csak mocskolt és rágalmazott, azaz amikor nem csak negativ kampányuk volt, NYOLC új börtön megépitését igérték. Ebből mindössze EGY valósult meg. Naná, hogy zsúfoltak a börtöneink.
Tommaso
2023. november 25. 00:28
A határon szolgálatot teljesítők próbálják garantálni a magyar emberek biztonságát, miközbenaz Orbán-kormány mindent megtesz, hogy ez ne sikerüljön. Nyáron is idő előtt szabadon engedtek 1641 db embercsempészt, akik már a következő nap "munkába álltak" a szerb - magyar határon.
bodrigyuri
2023. november 24. 22:57
Nem garantálják, te lotyó!
ProletarFC
2023. november 24. 20:27
Én is voltam határőr, sorkatonaként megvédtük a magyar-osztrák határt, fura határőrizet volt ez, sok agymosott NDK-s megunta a szocializmus által nyújtott biztonságot és jólétét és nekivágott a határnak, a szocializmus valóban rossz, de még nem találtak föl nála jobb rendszert, ez van. Most ugymond a határőrizet szempontjából helyreállt a rend, mert kifelé figyelnek a határt őrzö katonák, rendőrök - bár valójában a határon tmindkét főirányba kell figyelni, érheti meglepetés a másik irányból is egy határőrt, menekülő fegyvere s bűnöző formájban például,. aki magyar terültről szerb területre menekül., de ilyen előfordulhatott volna az én időmben is, pl Ausztria irányából - voltak olyan esetek, nem is egy amikor a nyomok valójában Ausztria irányából vezettek Magyarorszgára és egyértelmű volt, hogy bejelzett a jelzőrendszer. Bizonyára osztrák vagy más kapzsitalista állam disszidensei lehettek, iylenkor azt írták a jegyzőkönyvi lapra, hogy a bagoly rászállt a drótra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!