Mutatjuk, miről szavaz kedden az Országgyűlés

2023. november 21. 08:06

Az Országgyűlés több mint egy tucat előterjesztést is elfogadhat kedden.

2023. november 21. 08:06

Az Országgyűlés több mint egy tucat előterjesztést is elfogadhat, valamint a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitáját is sor kerül.

A napirend szerint az ülés reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik majd. A képviselők szavaznak Magyarország 2022-es zárszámadásáról is, ugyanis

kedvezőtlen körülmények ellenére, például az orosz-ukrán háború és az Oroszországra kivetett szankciók mellett a magyar gazdaság 2022-ben 4,6 százalékkal bővült, ami az uniós átlagnál 1,2 százalékponttal kedvezőbb teljesítmény.

A parlament továbbá kiterjesztheti az Egyesült Nemzetek kiváltságairól és mentességeiről szóló nemzetközi egyezmény könnyítéseit a World Aquatics Magyarországon működő intézményeire, miután a Nemzetközi Úszó és Vízilabda Szövetség székhelyét Budapestről Lausanne-ba költözteti.

Adóátalakítás és konzuli védelem

Döntés születhet emellett a konzuli védelemről szóló törvény módosításáról, amely előírja, hogy a tiszteletbeli konzulok kinevezési feltételei között nem lehet nemzetbiztonsági kockázat. A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény módosításával lehetővé válik az eltérő vízdíj alkalmazása nem lakossági felhasználóknál. Az Országgyűlés továbbá szavaz az egyes adótörvények módosításáról is, amelyek között szerepel a különadók fokozatos kivezetése és a reklámadó felfüggesztésének meghosszabbítása.

A napirend további pontjai között szerepel az egyetemek és kutatóintézetek kapcsolatának erősítéséhez szükséges törvények módosítása, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás szabályairól és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája. Emellett szó lesz a munkavédelmi törvény módosításáról, a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezeléséről szóló országgyűlési határozat módosításáról, valamint a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvények módosításáról.

Az ülés zárásaként a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló törvényjavaslat kerül terítékre, amely az idegenrendészeti szabályok szigorítását tartalmazza a növekvő migráció miatt.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 21. 10:09
A következő demagóg hülye már férfiszerű kétlábú lény (Arató s persze DK-s). S hazudik folyamatosan.
bölcsuhú
2023. november 21. 09:59
Na megjött a következő idióta ballibsi, s ez is nőnek néz ki némileg (Gurmai Zita). Siratja a családi pótlékot (aminek a növelése csak a lumpeneket boldogítaná), s a többi huzugságairól már nem is zólva4 Egy igaz szót sem képes kimondani.
bölcsuhú
2023. november 21. 09:52
Ezek mind hülyék! Az Országgyűlésben most pofázik Orosz Anna a Nomentumból. Az idióta nem képes felfogni, hogy a kórházi fertőzések elkerülhetetlenek, mivel az egész világon problémát okoz. Nem lehet folyamatosan fertőtleníteni, mivel ugyebár betegeket ápolnak, akik attól azok amik, mert megvannak fertőzve s ezt beviszik magukkal (ahogy az ágyi poloskát, tetűt vagy rühatkát is). De hát a demagógiai a kenyere ezeknek a moslékos poloskáknak!
zakar zoltán béla
2023. november 21. 09:18
Az eddigi 2 firkász 3 firkálmánya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!