Még mindig nem válaszolt Szijjártó Péter levelére a svéd külügyminiszter

2023. november 07. 11:59

„Én ezen azért nem vagyok meglepődve, mert jól látszik a svédek hozzáállása” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. november 07. 11:59

Szijjártó Péter szeptember közepén írt levelet Tobias Billström svéd külügyminiszternek, miután kiderült a svéd oktatófilm ügye, amiben az hangzik el, hogy Magyarországon 2010 óta hanyatlik a demokrácia – emlékeztetett az ATV.

A külgazdasági és külügyminiszter a politikai botrányt okozó kisvideó kapcsán azt írta svéd külügyminiszter kollégájának: „Ezen alkalmakat arra használtam fel, hogy elmagyarázzam Önöknek a svéd politikusok által felhozott súlyos, elfogult, tisztességtelen és igazságtalan vádak sorozatának felettébb negatív fogadtatását.

Ezek a vádak megkérdőjelezték politikai rendszerünk demokratikus jellegét,

valamint a magyar emberek ahhoz való érettségét, hogy saját országuk jövőjéről döntsenek”.

Még mindig nem érkezett válasz

„Nem válaszolt a levelére a svéd külügyminiszter” – árulta el mondta el Szijjártó Péter az ATV kérdésére.

Én ezen azért nem vagyok meglepődve, mert jól látszik a svédek hozzáállása,

hogy nem is akarnak reagálni, ami szerintem baj” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „ez is egyfajta tiszteletlenség, ami nem segíti a folyamatot”.

***

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 14. 16:39
Akkor lebegjenek tovább ott a semmiben, a semlegesség és a NATO-tagság között...!
zsolti123
2023. november 07. 19:07
Tommasomakapaka2 2023. november 07. 15:52 Ezekkel szemben a hazug ismerettereteket terjesztő filmet a nyolcadikos svéd diákoknak társadalomtudomány órán vetítik az "EU és a demokrácia" címmel. A sokoldalú tájékozódás érdekében megszólal három diáklány, Gulyás Márton politikai aktivista, valamint a Magyarországot Brüsszelben rendszeresen ostorozó Judith Sargentini és Guy Verhofstadt is. https://mandiner.hu/kulfold/2023/9/arcunk-leszakad-mar-a-sved-iskolaskoru-gyerekeket-is-orbant-ekezo-videokkal-hergelik-magyarorszag-ellen-a-foszerepben-pedig-ki-mas-is-lenne-mint-a-mi-jo-oreg-gulyas-martonunk Az iskolatévé külön óravázlattal ellátott összeállítását 2019 óta használják . https://www.youtube.com/watch?v=H6ozjzduy-s
The trasher
2023. november 07. 17:23
Lehet hogy nem tud írni vagy olvasni!
Tommaso
2023. november 07. 17:07
Hej, ha Magyarországon háborús vészhelyzet lenne, (biztos vagyok benne), Orbán azonnal támogatná a NATO-t jelentősen erősitő Svédország felvételét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!