Késsel és piszkavassal fenyegette a rendőröket a borsodi férfi – nem volt jó ötlet

2023. november 07. 17:31

Zavarodott volt, kalapáccsal ütlegelte a szomszéd bejárati ajtaját.

2023. november 07. 17:31
null

Az ügyészség közleménye szerint 2023. november 5-én hajnalban a hatvanas éveiben járó férfi borsodi otthonában zavart állapotba került és egy kést magához véve átment a szomszédba, ahol kalapáccsal ütni kezdte a bejárati ajtót. A lakók telefonon értesítették a férfi testvérét, aki a segélyhívón bejelentést tett. A helyszínre érkező rendőrök erősítést kértek, majd bementek a családi ház udvarára, ahol meglátták a teraszon álló férfit késsel és kalapáccsal a kezében.

A férfi a rendőri felszólításokra nem reagált, majd a törmelékkel borított házában kalapáccsal elkezdte leverni a lambériát, amelyre valamilyen folyadékot is locsolt.

Az elkövető az eszközök eldobására őt többször felszólító rendőröket egy alkalommal vízzel leöntötte, amelyet követően a rendőrök háromszor is könnyfakasztó gázt alkalmaztak, azonban ezzel sem tudták elérni, hogy a férfi a –  gázpalackkal rendelkező – ingatlanából kijöjjön, és a kezében lévő 18, illetve 10 cm pengehosszúságú késeket, valamint a 40 cm hosszúságú piszkavasat és kalapácsot tegye le.

Fél óra elteltével aztán váratlanul kijött a házból és a két kést a hegyével előre, valamint a piszkavasat és egy kalapácsot a kezében tartva megindult a rendőrök felé.

Az edelényi rendőrök a fenyegetőző férfival szemben végig szakszerűen és arányosan jártak el, egyikük többszöri előzetes felhívást követően szolgálati fegyverével egy alkalommal figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, de mivel az elkövető tovább haladt felé, a tőle 3 méterre lévő  férfira célzott lövést adott el. A férfi magatartását a lábát ért találat sem törte meg, folyamatosan közeledett a hivatalos személy felé, aki a késeket tartó kezére adott le két újabb lövést, amelynek hatására az eszközök a földre hullottak.

A férfit lőtt sebei ellenére csak testi kényszer kifejtésével lehetett megbilincselni.

Nyitókép: ügyészség

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2024. január 06. 12:34
Fejlövéstől mindenki elcsendesedik.
panyigai péter
2024. január 06. 10:27
Ütlegelni csak embert vagy állatot lehet, ajtót nem.
ghelmddfd
2023. november 08. 15:03
bunko-jobbos 2023. november 08. 07:56 Igazi zombifilmet lehetett volna belőle készíteni.:-)) Még akkor is támadt, mikor meglőtték a lábát. ---------------------- Volna, nem lehet, nem készít, hanem rejt, nem belőle,hanem innenel... Vagyis magyar flow-nak innen volt, így hogyan is mondják már halandzsa libcsijül, nem volt bezahlungolva, ergo ha rád lőnek, és mész tovább, úgy flow van, nem van anat tenni, azt kell mondani, hogy nem vagy bezahlungolva, így 1 hónap, ha kinyírod a libernyáksmasszert, plusz lóvé, hisz nem rakta lagun, helyen lőttek téged, így ez kínzás, maraterés. De rakjuk a libernyáksmasszer ott se volt.
bunko-jobbos
2023. november 08. 07:56
Igazi zombifilmet lehetett volna belőle készíteni.:-)) Még akkor is támadt, mikor meglőtték a lábát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!