Javított-e bármit az ellenzék helyzetén a főpolgármester?

2023. november 20. 07:28

Aki Budapest 150. születésnapján a belvárosba látogatott, azt nyakig érő szemét fogadta a 7. kerületben.

2023. november 20. 07:28
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„Az ellenzéki pártok közben leginkább a jövő nyári választásokkal foglalkoznak. A legnagyobb érdeklődést a hazai baloldalon a Demokratikus Koalíció és a Momentum konfliktusa váltotta ki. A DK elég egyértelműen törekszik arra, hogy a baloldalon csak ő maradjon talpon június után. E logikus törekvésnek akár még a választási eredményt is hajlandó alárendelni. Egyértelműen ők számítanak a baloldali térfél erőközpontjának, ezért is támadta meg a DK-t az egyre gyengülő, veszélyes helyzetbe jutott Momentum.

A tettek és a szavak kiáltó ellentéte nem segíti a lila pártot abban, hogy végre politikai mondanivalóval álljon elő. A hiányzó tartalom, az üresség – ahogy Ungár Péter, az LMP elnöke pontosan és önkritikusan megjegyezte – azt eredményezi, hogy ezen az oldalon a pozícióharcok jelentenek fejleményeket. Ez az elképzeléshiány és zavar megmutatkozik a főváros működésében is: aki Budapest 150. születésnapján a belvárosba látogatott, azt nyakig érő szemét fogadta a 7. kerületben.

Nem sikerült úgy ütemezni a lomtalanítást, hogy legalább ezen a napon rend és tisztaság legyen az ország szívét jelentő városban. A jövő évi önkormányzati választáson szokás szerint kiemelt jelentősége lesz a fővárosi eredménynek, ezért érdemes a baloldali ellenzéknek feltenni a kérdést önmagának: javított-e bármit a helyzetükön az, hogy az elmúlt 5 évben Karácsony Gergely vezette a várost?”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik