Hajnalban hatalmas robbanás történt a XXII. kerületben, a TEK is kivonult a helyszínre

2023. november 02. 07:59

Felrobbantak a műhelyben tárolt hegesztőpalackok, ezzel súlyos tűzkárt okoztak.

2023. november 02. 07:59

Az ATV beszámolója szerint csütörtök hajnalban hatalmas robbanás rázta meg Budapestet, amikor tűz ütött ki a XXII. kerületben, egy Diósdi utcai melléképületben. A műhelyben több propánbutángáz- és hegesztőpalackot is tároltak, közülük néhány felrobbant, súlyos tűzkárt okozva. A naphire.hu értesülése szerint az ingatlan teljes terjedelmében lángolt, és a tűz átterjedt a mellette lévő lakóház tetejére is.

A Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a műhelyben található propánbutángáz- és hegesztőpalackok közül néhány felrobbant, a többit a tűzoltók biztonságos távolságra helyeztek. 

A tűzoltók erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megfékezniük a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett

A helyszínen végzett munkák közben a Terrorelhárítási Központ (TEK) mesterlövésze ártalmatlanította az egyik acetilénpalackot, biztosítva ezzel a lakosság biztonságát. A robbanás és a tűzveszély miatt összesen tizenhárom embert kellett evakuálni a szomszédos házakból.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják a tűz okát, miközben a helyreállítási munkálatokat azonnal megkezdték.

Nyitókép: Pixabay 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. november 02. 08:36
Úgy tűnik, nem sikerült beágyazni az erről szóló videót, mert helyette egy háborús tudósítás van.
Hodor
2023. november 02. 08:27
A qurva reklámok feldobálása helyett legalább a kerületet találnátok el ti fake news gyártók!
chief Bromden
2023. november 02. 08:23
Vagy XXII.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!