Emberölésért körözött török terroristát fogtak el Magyarországon

2023. november 28. 14:41

Rendőrök akartak ellenőrizni a 76-os főúton egy kisteherautót, de a sofőr továbbhajtott, majd egy földes útra kanyarodott, ahol megállt, és elszaladt a két embercsempész. Később fogták el őket.

2023. november 28. 14:41

Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával embercsempészként fogtak el Magyarországon – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

A helyi körzeti megbízottak november 16-án akartak ellenőrizni a 76-os főúton, Sármellék közelében egy kisteherautót, de a sofőr a rendőröket meglátva továbbhajtott. A járművel egy földes útra kanyarodott, ahol megállt, majd elszaladt. A hátrahagyott furgonban tíz illegális migránst találtak az egyenruhások, akik török állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A 27 éves török sofőrt és 23 éves bűntársát – aki kísérőautóval vett részt a migránsok csempészésében – néhány nappal később fogták el a rendőrök Székesfehérvár közelében. 

A két férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a zalai rendőrök, a bíróság mindkettőjük letartóztatását elrendelte. 

A fiatalabb gyanúsítottról az eljárás során kiderült, hogy a török hatóságok lőfegyver birtoklásáért, emberölésért, valamint fegyveres terrorszervezetben való részvételért adtak ki ellene elfogatóparancsot.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció: MTI/Varga György

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. november 28. 17:48
Ezt el szabad fogni? Nem Erdogan testőre? Vagy valamelyik hamászos „hőse”? Ha zsidót ölt, akkor Erdogan szerint hős.
Genusnextgen
2023. november 28. 16:37
A csodakerítés minden ellen is jó. Lefogadom, hogy Ausztriából jött át a zöldhatáron, merthogy Horn lerombolta a kerítést és felszedette az aknazárat is Buksikák.
Tommaso
2023. november 28. 15:40
Derék rendfenntartóink több terroristát is el tudnának fogni, ha ORBÁN 8 éve nem szabotálná a Határőrség felállitását. No és persze ha nem engedné szabadon, a rendőkök által elfogott és a biróság által elitélt embercsempészeket. Az nem elfogadható mentegetőtzés, hogy sajnálta etetni őket. Aki börtönt érő bűnt köv et el, az ülje le. Ennyi pénze kell hogy legyen még egy velejéig korrupt kormánynak is. ORBÁN a végén még majd a nagyobb darab gyilkosokat is hazaengedi. Mert azok - orbán szerint - kieszik az államot a vagyonából:-))
szintetikus
2023. november 28. 15:28
Török? Erdogán embere? Ott volt a várban is? xD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!