Életveszélyes épületek – több százan élnek félelemben a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban (VIDEÓ)

2023. november 08. 13:56

A romos házak többségében állandó harcot vívnak a lakók a penésszel, az önkormányzatnál pedig „lepattintják” őket.

2023. november 08. 13:56

A Metropol összeállítása szerint több száz lakó éli „rettegésben” mindennapjait a Baranyi Krisztina polgármester vezette kerületben. Mint írták, Ferencvárosban sorban állnak a döbbenetes állapotú önkormányzati bérházak, a Földváry, a Gát vagy a  Drégely utcában, valamint az Üllői és Haller úton, ahol „bármelyik pillanatban, bármi megtörténhet”.

A Metropol egy videót is közölt arról, mit gondolnak a bérlők, akik fizetik a ferencvárosi önkormányzatnak járó bérleti díjat – miközben a házak állapota borzalmas.

Kiderült, hogy sok helyen befolyik az esővíz az ajtón-ablakon, úgy kell felitassák a szobákban, mert rossz az eresz vagy egyáltalán nincs is. Mindezek mellett a romos házak többségében állandó „harcot vívnak” a lakók a penésszel.

A lakók azt is sérelmezik, hogy a baloldali polgármester sosem járt az épületek többségében. Ha bemennek az önkormányzatba, elmondásuk szerint „lepattintják őket”.

A lapnak arról is nyilatkoztak, hogy eladni sem tudják a bérleti jogukat, mert „nincs ember, aki megvenné”, cserelakásra pedig esélyük sincs, olyan keveset ajánl fel az önkormányzat „lelépési” pénzként. Helyzetük kilátástalan, pedig van, aki 50 éve bérli a lakást, itt nőtt fel, ide kötődik – írta a Metropol. 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik