Életveszélyes épületek – több százan élnek félelemben a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban (VIDEÓ)

2023. november 08. 13:56

A romos házak többségében állandó harcot vívnak a lakók a penésszel, az önkormányzatnál pedig „lepattintják” őket.

2023. november 08. 13:56

A Metropol összeállítása szerint több száz lakó éli „rettegésben” mindennapjait a Baranyi Krisztina polgármester vezette kerületben. Mint írták, Ferencvárosban sorban állnak a döbbenetes állapotú önkormányzati bérházak, a Földváry, a Gát vagy a  Drégely utcában, valamint az Üllői és Haller úton, ahol „bármelyik pillanatban, bármi megtörténhet”.

A Metropol egy videót is közölt arról, mit gondolnak a bérlők, akik fizetik a ferencvárosi önkormányzatnak járó bérleti díjat – miközben a házak állapota borzalmas.

Kiderült, hogy sok helyen befolyik az esővíz az ajtón-ablakon, úgy kell felitassák a szobákban, mert rossz az eresz vagy egyáltalán nincs is. Mindezek mellett a romos házak többségében állandó „harcot vívnak” a lakók a penésszel.

A lakók azt is sérelmezik, hogy a baloldali polgármester sosem járt az épületek többségében. Ha bemennek az önkormányzatba, elmondásuk szerint „lepattintják őket”.

A lapnak arról is nyilatkoztak, hogy eladni sem tudják a bérleti jogukat, mert „nincs ember, aki megvenné”, cserelakásra pedig esélyük sincs, olyan keveset ajánl fel az önkormányzat „lelépési” pénzként. Helyzetük kilátástalan, pedig van, aki 50 éve bérli a lakást, itt nőtt fel, ide kötődik – írta a Metropol. 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2023. november 08. 14:57
Lehetne a provokatív és ocsmány szobrok helyett épületfelújitásra költeni...
szintetikus
2023. november 08. 14:38
a lényeg, hogy a néger fodbalklubnak jutott elég lóvé :D
kovászos cipó
2023. november 08. 14:27
De a prognózisok szerint újra meg fogják választani ezt a rémet. Hát akkor szívjanak.
Tommaso
2023. november 08. 14:07
Az államositás a kommunistákra jellemző hibás politika. Amióta az Orbán-rezsim 2010 után államositotta az iskolákat, azóta rossz gazdája a létesitményeknek. Az egyre aggasztóbb tanárhiány csak egy része az ORBÁN MIATT kialakult elszomoritó helyzetnek, állapotnak. Az épületekről hullik a vakolat, nemcsak az ereszcsatornán, hanem az ablakok résein is SZÖKIK A MELEG, az iskolaudvarok a nem gondozott fák miatt életveszélyessé váltak. A tanuszodák olyan pocsék állapotba kerültek, hogy az ÁNTSZ nem ad ki használati engedélyeket. Summa-summarum az önkormányzatok sokkal jobb gazdái voltak az alap- és középfokú oktatásügynek. A felsőfokú tanintézetek diákjai is megszivják az ORBÁN-REZSIM rossz politikáját. Nem részesülhetbnek az Erasmus-programban, s igy hátrányba kerülnek más országok diákjaival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!