Biztonságpolitikai szakértő: Félelmetes, hogy tálib embercsempészek döntik el, ki juthat be az EU-ba

2023. november 08. 19:06

Az afganisztáni tálibok felismerték a tömeges migráció nyújtotta hatalmas üzleti lehetőségeket.

2023. november 08. 19:06

Félelmetes perspektívának nevezte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában, hogy az afganisztáni tálib kormány által működtetett embercsempész-szervezetek döntik el, ki juthat be az Európai Unió (EU) területére. Bakondi György úgy fogalmazott, a legfrissebb titkosszolgálati jelentésekből mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország déli határain már a rendőrökre is lőfegyverekkel támadó, afganisztáni hátterű embercsempész-bandák 

az ottani tálib kormányzat és titkosszolgálat támogatásával, azokkal együttműködve tevékenykednek. 

A főtanácsadó kijelentette: elsősorban azért alakult így, mert az afganisztáni tálibok felismerték a tömeges migráció nyújtotta hatalmas üzleti lehetőséget, az ebben lévő eurómilliárdok rendkívül komoly bevételi forrást jelentenek nekik. Ezek az embercsempészek már tádzsik útlevelet is használnak, mellyel aztán könnyen eljuthatnak Moszkvába, onnan Belgrádba, ahonnan szinte már csak egy ugrás számukra az unió – tette hozzá. Bakondi György szerint 

elfogadhatatlan az a migrációs paktum, amelyet az EU készül ráerőltetni a tagállamokra, 

hiszen ezzel gyakorlatilag mindenkit beengednének, és az októberi, egy tunéziai migráns által elkövetett brüsszeli terrortámadás is bizonyítja, hogy ez milyen súlyos biztonsági kockázatot jelent az európai emberekre nézve. A belbiztonsági főtanácsadó hátborzongatóaknak nevezte azokat az elmúlt napokban az online felületeken megjelent videófelvételeket, amelyeken olyan migránsokat toboroznak, akik alkalmasak lehetnek arra, hogy újabb terrortámadásokat kövessenek el Európában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2023. november 09. 15:51
Nem a tálib embercsempészak hoznak ilyen döntést, hanem Európa döntéshozói engedték el a feladaikat. Nem teljesítik a munkaköri leírásban felsorolt feladataikat.
Janika50
2023. november 09. 05:22
És a talibánokat kik irányitják? Csak nem Langlyben székelnek? A fiatalságom alatt CIA volt a világ legnagyobb felforgatója. most a CIAVilek. Ennyi tőrtént. Kicsit kijöttek a napra. Ritkán tesszük fel a kérdést, vajon mit igérnek a sok Európába tartónak indulás előtt? Mert köztudottan erősen kötődnek a gyökereikhez. Ellentétben velünk, talajt vesztett európaiakkal és és laboratóriumi körülmények között élő ammmmééérikaiakkal.
Tóth Zoltán
2023. november 08. 21:26
Albán B-3-asokkal lopóztak a mi drága szent "kerítésesdinkhez", mikor Kedves Vezírünk csupán egy pillanatra levette szemét róla, és hazaffy hévvel ziháló mellkasával nekifeszült az óvodásokat átoperáló hanyatló Prüsszelnek. Bezzeg, ha mi őriznénk Kabul repterét, ilyen nem fordulhatna elő! Vagy várjál csak! Hát nem mink vigyázzuk azt, már vagy két éve? https://youtu.be/ztqPmZFJsiU?si=W813Gr_-dVfnOTEH
mreinstand-2
2023. november 08. 20:12
Akkor azokat az embercsempészeket, akik orbánék Fico hatalomra kerülésének okán kiengedtek a magyar börtönökből, tálibok irányítottak? Eszerint igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!