Végső búcsút vettek Sólyom Lászlótól

2023. október 18. 14:25

Az egykori köztársasági elnököt a Fiumei úti sírkertben helyezték végő nyugalomra.

2023. október 18. 14:25

Az Alkotmánybíróság első elnökét a nemzeti emlékhely 10-es parcellájában, felesége mellé helyezték örök nyugalomra római katolikus szertartás szerint.

Landi Balázs, a volt államfő titkárságvezetője búcsúbeszédében azt mondta, ha visszatekintünk Sólyom László tartalmas életére, lehetetlen egyetlen jelzővel jellemezni őt, de lényegtelen is a jelző:

 ember volt, aki egyszeri és megismételhetetlen, és ennél fogva önmagában méltóságteljes érték”. 

Hozzátette: amiben Sólyom László mégis kitűnt, az az, hogy ő ezt az ajándékba kapott értéket halála pillanatáig tudatosan megélte, őrizte, képviselte és gyarapította.
 

A temetési szertatást végző Felföldi László pécsi megyés püspök azt mondta: Sólyom László intellektuális és morális ereje, emberi tartása igazodási pontot jelentett és jelent számunkra ma is.

A szertartáson részt vett Novák Katalin államfő, Áder János és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, a diplomáciai testület, valamint az egyházak és a parlamenti pártok képviselői.

Novák Katalin közösségi oldalán úgy fogalmazott. „Tisztelettel hajtok fejet szolgálata előtt. Őrizze meg őt a határtalan magyar nemzet emlékezete!”

Sólyom László hosszú betegség után, életének nyolcvankettedik évében, 2023. október 8-án hunyt el.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dupree
2023. október 19. 08:15
Göncz és Sólyom akadályozta meg a valódi rendszerváltást a Zétényi-Takács törvény kilövésével. Történelmi felelőssége emiatt megkérdőjelezhetetlen.
pollip
2023. október 18. 19:51
Azt lehet tudni, hogy hányan tették tiszteletüket?
pesszimista
2023. október 18. 18:43
Sólyom László emberi minőségéről és közszerepléséről sokat elmond az, hogy azt az RTLCLUBl nevű offschor szenny TV műsorán méltatták.
alexandrosz-2
2023. október 18. 16:28
A pokolbqn buliznak a patkánnyal, a pufajkással és antallal. A demens hazaáruló jeszenszki hamarosan megy utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!