Ungár Péter: „Érdemes őszintén beszélni arról, miért nem baj, hogy nem tartozunk a Nyugathoz”

2023. október 29. 10:07

A politikus szerint ideje leszámolni az olyan üres és semmitmondó frázisokkal, mint az „Európai Egyesült Államok”.

2023. október 29. 10:07

Az LMP – Magyarország Zöld Párta tárelnöke egy szombaton közzétett videóban mondta el véleményét Magyarország és a nyugati világ egymáshoz való viszonyáról, valamint a térség geopolitikai helyzetéről és jövőjéről. 

Ungár Péter szerint ideje leszámolni az olyan üres és semmitmondó frázisokkal, mint az „Európai Egyesült Államok” , vagy az, hogy Magyarország elrendelt geopolitika szerepe a „kompország” státusz. Ungár még ennél is tovább megy, ugyanis alapvetően földrajzi okok miatt a Nyugathoz való törvényszerű tartozás álláspontját is hamisnak nevezte.

Érdemes tehát a rozsdás és tompa közhelyeink helyett őszintén beszélni: miért nem baj, hogy nem tartozunk és soha nem is fogunk a Nyugathoz tartozni”

– mondta Ungár Péter.

Hozzátette, hogy az alapvetően rendben van, hogy a világ legnagyobb szuperhatalma az Egyesült Államok, mivel ennek számos olyan előnye és vívmánya van, amit a magyarok is élvezhetnek. Ugyanakkor az nyugati „öngyarmatosítást” feleslegesnek és károsnak nevezte. Végül hozzátette:

Nyugaton is vannak jó dolgok és rossz dolgok (...) nem kell őket se szeretni, se utálni, Magyarországot viszont szeretni kell, mert azt csak mi fogjuk”

A politikus videóját itt tekintheti meg:

***

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. október 31. 08:19
Ungár és Schiffer álljon a baloldal élére, ne kelljen már tovább nézegetni a félholt alkeszt, az öregecskedő bolgár tehenet, a gyagyás, tengerentúlról hazazavart porszívóügynököt, a lukaszoknis félnótást. Lépjenek már egy szintet, a hazaárulást meg fejezzék be. Folytassanak a haza hasznára váló érdemi munkát, tegyenek javaslatokat, mutassanak rá a hibákra, segítsék az országot.
B_kanya
2023. október 30. 12:15
"Kovács Ubul 2023. október 29. 15:38 A milliárdosok jólétébe született udvari ellenzéki egy platformra került a szent keletező fehérlovas Nagyon Hiteles Bayerrel." Bayer Zsolt egész addig a balf444szoldal kedvence volt, amíg kornis "micukátok" meg nem mondta neki, hogy van 5000 jobban gyűlölő és ellenük nem lehet létezni. Hát de :)
coyote-0
2023. október 30. 09:30
Az LMP – Magyarország Zöld Párta tárelnöke
bornemissza-3
2023. október 30. 01:42
Ahogy a dolog kinéz, a nyugat már egyre inkább a Közel-Kelethez tartozik. Meg egyszerre valami mesevilághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!