Thürmer Gyula: Egy szavukat se higgyék el Gyurcsányéknak

2023. október 05. 13:40

Ha meg akarták volna adóztatni a gazdagokat, megtehették volna kormányzásuk alatt – mondta a Munkáspárt elnöke.

2023. október 05. 13:40
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Ahogy a DK nemrég megjelent új programja is jelzi, Gyurcsány Ferenc pártja arculatot váltott, mostanában előszeretettel használják a szociáldemokrata jelzőt. A programról és szociáldemokratává válásról már az elemzők is elmondták véleményüket, szerdán pedig az ISZOMM elnöke, Szanyi Tibor üzente a DK „fizessenek a gazdagok" szlogenje kapcsán, hogy várja Gyurcsány Ferencék felajánlását. 

A Mandiner megkereste Thürmer Gyulát, hogy mit gondol a fejleményekről. A Munkáspárt elnöke megkeresésünkre azt mondta: „sajnos a mai politikai élet a manipuláció, a hazudozások, a hamis állítások színtere lett, a különböző pártok pedig olyan üres területeket keresnek, amelyeket még nem foglalt el senki. A DK pedig nyilván úgy gondolta, hogy a szociáldemokrácia egy ilyen terület és lecsapott rá.” 

Thürmer szerint azonban kérdés, hogy az emberek ezt elhiszik-e.

Hozzátette: „Aki normálisan végiggondolja, az nem feltételezheti Gyurcsány Ferencről és a DK-ról, hogy ők majd fizetésre fogják kényszeríteni a gazdagokat. Ha ezt akarták volna, akkor már megtették volna a kormányzásuk idején, és nem buktatták volna meg például az ezzel a szlogennel 2017-ben a miniszterelnök-jelöltségre pályázó Botka Lászlót.”

Egy szavukat se higgyék el, ami mondanak!”

 – mondta tömören a Munkáspárt elnöke. 

Thürmer hangsúlyozta, hogy pártja az egyetlen, amely következetesen képviseli harminc éve azt a szemléletet, hogy a magasabb keresetűek több adót fizessenek, nem egyszer tettek erre jogszabályi javaslatot, például hogy különadóval sújtsák a nagy vagyonokat. „De mindenek előtt arra lenne szükség, hogy a gazdagok osztozzanak az országot érő terhekben, mert a háborúból és az inflációból adódó nehézségeket a kisember viseli el” – tette hozzá. 

Thürmer szerint van elég példa az ilyen intézkedésekre, például Franciaországban is létezik különadó. Ennek bevezetéséhez azonban szerinte kell a kormányzat és a politikai elit támogatása, hiszen ha mindenki talál valami kiskaput, megint a kisember fog fizetni. 

Nyitókép: Thürmer Gyula/Facebook

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 06. 02:02
Gyurcsány szociáldemokráciájával két dolog nem stimmel. Nem szociális és nem demokrata.
ptrfarkas43
2023. október 05. 17:33
A szocik utolsó adótáblája szerint a munkabér adóalapja a munkabér 127%-a, évi 5 millió forintos jövedelemig az adó mértéke 17 százalék, efelett pedig 32 százalék +18,5%-os tb járulék. A tulajdonból származó milliárdos osztalékok után megoldható volt az egykulcsos 10%-os jövedelem adó tb járulék nélkül, csak minimális eü hozzájárulás volt. Lölö nagyot kaszálna, ha most is így kapná a részvényei után a lét.
states-2
2023. október 05. 16:29
Ne aggódj Gyula, eddig sem hittük, ezután sem fogjuk, de be kell látni, szükség van rá az Orbán-kétharmadokhoz.
pesszimista
2023. október 05. 16:29
Gyurcsány együtt kormányzott az SZDSZ-el elleshette annak módszerét. Vagyis azt, hogy a választási győzelem érdekében bármit hazudhatunk,, még az ellenkezőjét is, annak amit csinálni fogunk. Ezzel csak az a baj, hogy a választók többsége már kiismerte őket és nem hisz nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!