Terézvárosi képviselő: 118 milliós hátrányt okozott a momentumos kerületvezetés

2023. október 16. 16:34

Bálint György a sajtótájékoztatóján kijelentette, „évek óta figyelmeztetem Soproni Tamást ezekre a jogsértésekre, amelyekre mindig lekezelő, hozzá nem értést mutató válaszokat adott”.

2023. október 16. 16:34

Súlyos jogsértésnek nevezte Bálint György terézvárosi független önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt, ami a VI. kerületben a beruházásokkal kapcsolatban zajlik; számításai szerint a közbeszerzési bírságokkal és kötbérrel, valamint elvesztett európai uniós források miatt már 118 milliós hátrányt okozott a „momentumos” vezetés a kerületnek. Bálint György elmondta, a Közbeszerzési Döntőbizottság a terézvárosi szakrendelő felújításával kapcsolatban „kirívó jogsértéseket” állapított meg. Az emiatt kiszabott bírság 30 millió forint – tette hozzá. 

A „gigabirság” egyik oka az volt – folytatta –, hogy a kerületi vezetés nem érvényesített egy 35 milliós kötbért, ami az emiatt kiszabott bírsággal együtt már 65 millió forint. Nem ez volt az első ügy: 

egy korábbi közbeszerzéssel kapcsolatban már kiszabtak az önkormányzatra 3 millió forint büntetést, továbbá elestek egy 50 milliós EU-s forrástól is 

– emlékeztetett a független képviselő. Bálint György úgy véli, az eddigiek miatt további kár is érheti még a terézvárosiakat, mert az ügyet, amely a Csengery utcai szakrendelő felújításával kapcsolatos, még nem zárták le. A Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színeiben megválasztott VI. kerületi polgármesterről, a Momentum Mozgalom politikusáról azt mondta: „évek óta figyelmeztetem Soproni Tamást ezekre a jogsértésekre, amelyekre mindig lekezelő, hozzá nem értést mutató válaszokat adott”. 

Hozzátette, a Soproni Tamás „alkalmatlansága” nyomán keletkezett 65 milliós kár a kerület lakóinak fejenként csaknem 2000 forintjukba került.   Bálint György rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását indítványozta, ennek indoklásában megemlítette, hogy javasolja a Terézváros Egészségügyi Szolgálat felújítása III. szerződés megvizsgáltatását a Transparency Internationallal.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. október 16. 17:00
Libancsok ahova beteszik a lábukat ott mindent tönkretesznek. De bpest népének az ilyen selejtesek kellenek.
Nehidd El
2023. október 16. 16:58
Már miért érdekelne egy bolsi polgármestert, hogy mennyit veszítenek miatta a polgárok? Nekik a nadrágszíjhúzás az örökzöld programjuk.
nempolitizalok-0
2023. október 16. 16:38
A libsi beképzelt és nagypofájú, mert ostoba. A kerületi lakosok kifizetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!