„Szitokszó a származásunk” – Jeszenszky Zsolttal vitázik rövidesen L. L. Junior

2023. október 04. 19:10

A roma előadó Hajdu Péter műsorában csap majd össze a „politikai hobbistával”.

2023. október 04. 19:10

Hajdu Péter Frizbi című műsorában csap rövidesen össze L. L Junior és Jeszenkszky Zsolt – derült ki a produkció előzetéséből. A beharangozóban L. L. Junior többek között arról, beszél

Az a baj, hogy egy szitokszó a származásunk. Hogy cigány, roma – ez egy szitokszó.

Majd egy másik adásrészletben pedig úgy fogalmaz: „én elmondtam őszintén, amit gondoltam, ami miatt aggódom, és amire vágyom. Én egy zenész vagyok, ezért nekem ez egy gyors pályafutásom volt, de valamiért nem élem meg kudarcként”.

A teljes adást péntek estétől lehet majd megnézni a műsor YouTube-csatornáján:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a rapper még szeptember elején írt nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek. Az előadó levelében többek között úgy fogalmazott, szeretné, hogy a miniszterelnök szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre. A másik témakör pedig az volt, hogy 

a kormányfő segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A roma zenész valamivel később Toroczkai Lászlót is megkereste hasonló mód. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke végül kiállt vele egy vitára, melynek részleteiről ITT írtunk.

Nyitókép: L. L Junior Facebook-oldala

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2023. október 08. 08:56
Megértem, hogy a normál életet élő cigányokat bántja, ha egy ernyő alá kerülnek a bűnözőkkel, de valami miatt a börtönök lakói túlnyomó többségben mégiscsak cigányok. Hosszú távon egyetlen megoldást látok, a cigányság általános iskolázottságát, ezzel együtt a kulturáltságát kell egy magasabb szintre emelni, vidéken is és akkor ez a kérdés meg fog oldódni. Ehhez viszont a hangsúly majdnem 100%-ban az anyákon és az apákon van, nekik kell akarni minimum az érettségiig elvinni a gyereket és lehetőleg nem kettes átlaggal. Addig, amíg sok cigány szülő megelégszik azzal, hogy a gyerek síkhülye marad és az általánost is alig tudja elvégezni, nem lesz érdemi változás, mert ezek a gyerekek felnőve hasonlóan nulla követelményt fognak a saját gyerekeik elé állítani és így a kör nem tud megszakadni. Gyerek pedig van elég náluk, lehet, hogy a gyerek gyártást sem ártana visszafogni, mert a kevesebbnek nagyobb esélye lenne méltó körülmények között felnőni.
formaegy-2
2023. október 06. 09:45
Ennek a "szitokszónak" köszönheted b+, hogy azt csinálhatsz amit akarsz büntetlenül. Bocsánat 90 ezer Ft-os büntetés - a látszatra azért adnak a hatóságok! Ja. Szitokszó ha lecigányoznak, de áldott szó amikor az aljasságod (gotok) elsumákolását éppen azzal, hogy cigány vagy tudod (tudjátok) elérni. Elmégy te a büdös francba.
DE JÓ
2023. október 06. 00:03
Anyám, azok az izomtalan pipaszár lábak... Baromi gusztustalan!
DE JÓ
2023. október 05. 23:57
Volt egy moszkvai ismerősöm, huszonévesen került ide. Nem ismerte a cigányokat, ám itt megismerte és megutálta őket. Magam is sokat vonatoztam és "békávéztam", és a fizikai és verbális erőszakot, a mocskot, a drogot és a piát, meg az utazási és együttélési szabályok be nem tartását kevés kivételtől eltekintve mindig a cigányok hozták meg. Amíg ezt nem lehet kimondani, addig nem lesz gyógyulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!