Szijjártó Péter a RIA Novosztyinak: Az Oroszország elleni szankciók nem érték el céljukat

2023. október 16. 11:59

A külgazdasági és külügyminiszter arról is beszélt, hogy gázszállítói diverzifikációja nem jelenti azt, hogy Budapest le kívánja állítani az orosz szállításokat.

2023. október 16. 11:59
null

„Az Oroszországgal szembeni szankciók az Európai Unió várakozásaival ellentétben nem kényszerítették térdre Oroszországot gazdaságilag és nem vezettek az ukrajnai konfliktus rendezéséhez” – árulta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek adott interjúban.

A magyarországi gázszállításokkal kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország gázszállítói diverzifikációja nem jelenti azt, hogy Budapest le kívánja állítani az orosz szállításokat.

A diverzifikáció számunkra nem azt jelenti, hogy az egyik szállítót lecseréljük egy másikra.

Számunkra elsősorban arról van szó, hogy sok különböző forrásunk van” fogalmazott a magyar külügyminiszter.

***

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. október 16. 15:44
Lavrov kutyája.
connorj
2023. október 16. 15:30
https://m.youtube.com/watch?si=ntQyN2rftEIGQGwI&v=8LRV7tV21qc&feature=youtu.be 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
auditorium
2023. október 16. 13:45
Euróa legnagyobb gázmezőjét, a holland Groningent, 2O24-ben lezárják, mert az állandó mélyfúrások miatt gyakoriak a földrengések. Évente 7 milliárd m3 gázt adott a holland és belga háztartásoknak. Az állandó földmozgás viszont nagyon sok kárt okozott az épületekben. Ezután az USA-ból fogják vásárolni a folyékony gázt. Ez a hir sok mindent megmagyaráz, miért egyre gyakoribbak a földrengések biztos zónákban is. Sok helyen újragázositó hatalmas berendezéseket állitottak fel a tengereken az ottani lakosság "örömére". Aggódunk a környezetünkért, de amikor időnként egy TANKHAJÓ szállitmánya vihar miatt az óceánokba, tengerekbe ömlik, akkor szemethúnyunk. Továbbra is mindent plasztikcsomagolással gyártunk, hiába a panasz a plasztikszigetek miatt.
nempolitizalok-0
2023. október 16. 13:37
Putyin ezzel nagyon is jól járt. Energia exportját az egyébként sokkal igéretesebb keleti irányba tolta, ráadásul egy több százas, görög, indiai, stb. zászló alatt hajózó orosz flotta szállítja az olajat és gázt a nyaugati országoknak. Ráadásul az orosz piacon az orosz cégek kaptak lehetőségeket. Ja, épp a minap emelte meg a vámokat úgy, hogy az olaszok és franciák már nem tudnak oda bort exportálni. (Élelmiszerekre nem vonatkoznak a szankciók) Fura mód, a litván borexport most a legnagyobb. Nem is tudtam, hogy Litbánia borexportőr:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!