Szijjártó Moszkvában tárgyalva a RIAnovosztyinak nyilatkozott, az interjú döbbenetes

2023. október 15. 12:51

Rémisztő!

2023. október 15. 12:51
Tarjányi Péter
Tarjányi Péter
Facebook

„Olvasom, Szijjártó Péter Moszkvában tárgyalva a RIAnovosztyinak nyilatkozott. Az interjú döbbenetes. Hazánk külügyminisztere elmondta, az EU Oroszország elleni szankciói nem működnek és ha erről bárki tárgyal az  EU-ban  rögtön »sarokba szorítják és megalázzák«. Először is a szankciók egy része MŰKÖDIK egy részét Oroszország KIKERÜLTE Kína, India, Kazahsztán stb segítségével.  És ezeket az USA az EU folyamatosan javítja azért, hogy Moszkva NE legyen képes a háborút folytatni. Másodszor az orosz riporterek azért kérdezték ezt és azért ÖRÜLHET a Kreml kommunikációs gépezete, ennek a nyilatkozatnak, mert az orosz társadalom felé be lehet mutatni »lám, Oroszország győzelemre áll, hiszen egy komoly(?) EU-s vezető is ezt támasztja alá«.

Ez természetesen rombolja a Nyugati kapcsolatainkat és a gond, hogy egyébként nem is igaz. Nem értem ezt az állandó megfelelést a kormány politikusainak nyilatkozataiban Oroszország irányába.. Mint ahogy az ellenzék oldalán sem értettem pár hónapja, amikor azt mondták Brüsszelnek »ne küldjék az EU-s forrásokat« miközben a magyar gazdaság éppen »felfordul«. Az egyik oldal Moszkvának a másik Brüsszelnek akar megfelelni. Itthon állandóan a ló egyik oldaláról, a másik oldalára esünk. Rémisztő!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 16. 17:33
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra!
Csigorin
2023. október 16. 13:47
az interju korrekt es vilagos, semmi remiszto nincs benne. hacsak nem felsz az igazsagtol, aminek zeli bohoc nagyon nem baratja
konzerv-3
2023. október 16. 12:54
A helyzet az, hogy a szankciók többek között épp azért nem működnek, mert ki lehet őket kerülni, azokra viszont rombolólag hat, akik mindenáron követik (bár ezt még pl. Németország sem teszi, - Indiából szerzi be az orosz olajat - aki harcos támogatója a szankcióknak). A finomítgatást pedig tényleg hagyjuk, mert nyilvánvalóan szart sem ér. Azt pedig külügyminiszterként hadd ne kelljen mérlegelnie Szijjártónak, hogy a nyilatkozatát hogy, ki és mire használja fel. Egyébként csak pont azt mondta, amit eddig is, mindenhol. Nem volt benne semmi újdondság, az oroszok már akárhányszor idézhették is. Tehát mást nem is mondhatott, mint amit eddig. Felmerül a kérdés még: helyes lett volna-e eleve elutasítani az orosz hírügynökség megkeresését? Ezzel talán egyetértek, szólnak érvek emellett, hiszen azzal SZP-nek is tisztában kellett lennie, hogy ez milyen hullámokat fog vetni. Ő tudja, hogy ezt miért vállalta be. Én nem nagyon értem.
Palatin
2023. október 16. 11:08
Idönként érdemes eltöprengeni azon, hogy mi jót is kaptunk mi a Nyugattól, küzdelmes történelmünk során? Semmi jót. A habsburgokat, Trianont, két világháborút és a cserbenhagyások sorozatát. A jövöre nézve se legyenek illuzióink. Ök minket mindig is potenciális vagy tényleges gyarmatnak tartottak, és ez nem fog változni. Nekünk kellene változni. Éspedig a nemzeti összefogás soha nem látott mértü valóságát kellene elérnünk. És meg kell szabadulnunk a belsö, áruló ellenségtöl, a Judások hadától. Azt a zseniális jelszót is beleértve, hogy "Minden magyar felelös minden magyarért". Tanuljunk a zsidóktól. Ök az igazi "életmüvészek", akik évezredeken keresztül megmutatták, hogy az összefogas és az önmagukban meglévö hit és tenni akarás erösebb lehet, mint a világ gyülölete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!