Szijjártó is készül: öt magyar konzult küldött az esti Fiorentina-Ferencváros mérkőzés helyszínére

2023. október 05. 09:25

A szurkolók telefonon hívhatják őket, ha bajba kerülnek.

2023. október 05. 09:25

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Fiorentina futballmeccs helyszínén csütörtökön Olaszországban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A tárcavezető arról számolt be, hogy a labdarúgó Konferencia-liga csoportmeccsére 1876 jegyet adtak el a firenzei Artemio Franchi Stadion vendégszektorába.   

Ezt is ajánljuk a témában

Aláhúzta: nagyjából 300-350 ferencvárosi szurkoló szervezett keretek között, hat autóbusszal érkezik majd a helyszínre, a többiek egyénileg oldották meg az utazást. „Szeretném tisztelettel jelezni a ferencvárosi szurkolóknak, hogy a stadionban és annak környékén, a mérkőzés helyszínén az olaszországi képviseleteinkről 

öt konzul lesz majd jelen, akik állnak a magyar szurkolók rendelkezésére szükség esetén” 

– emelte ki. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint bármilyen ügyes-bajos dolguk van vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +36 30 387 06 36-os ügyeleti telefonszámon lehet elérni. Hozzátette: „a telefonszám már él, egészen addig, amíg a ferencvárosi szurkolók Olaszországot el nem hagyják a mai éjszaka, illetve a holnap reggel folyamán.”   

Mindenkinek jó szurkolást,  ferencvárosi győzelmet, és kevés bonyodalmat kívánok!”

 – tette hozzá a tárcavezető.

(MTI)

Nyitókép: Fradi.hu / Facebook

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 05. 17:36
Csak keményen!
llnnhegyi
2023. október 05. 13:56
Diplomaták!-:))
lájkbajnok
2023. október 05. 11:00
A VIP páholyba. Mind a Dunakeszi Botláb FC játékosai.
contractor-2
2023. október 05. 10:23
Ha egyet oda kell küldeni már az is kurva nagy gáz, na de ötöt? Az a 3. VH-hoz is sok. Trianonban nem voltak ennyien.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!