Sassal és héjákkal vadásznak a Nyugati tér galambjaira

2023. október 13. 08:24

A polgármester sajátságos megoldással állt elő a túlszaporodott galambok kapcsán.

2023. október 13. 08:24
null

Terézvárosban túlszaporodott a galambállomány, legalábbi a Momentumos polgármester Soproni Tamás szerint, aki egy sajátságos megoldással állt elő, hogy csökkenteni tudják a Nyugati téri galambok számát. A polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy felkért egy solymászt a helyzet megoldására – olvasható Terézváros honlapján. 

A tervek szerint egy éven át, hetente kétszer-háromszor lehet majd egy sast és egy héját látni a téren

A galambok számát 100 alá szeretnék csökkenteni. A polgármester szerint ez a szám egy év múlva elérhető. A polgármester hozzátette, hogy az újszerű megoldásra azért van szükség, mert a takarítás költségei mellett a galambok sok-sok éve borítják már be ürülékkel a teret, ami akár fertőző betegségeket is okozhatnak.


A polgármester bejegyzését itt tekintheti meg: 

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 18. 20:54
Az ürülék az élet velejárója. Nem kell tapogatni. Nem elégséges indok életek elvételére, hogy ami él annak ürüléke is van. Mihez képest szaporodtak túl a galambok? Az emberekhez képest? Ugyan már! A városi galambok, nem emberhez szokott vadgalambok, hanem elvadult házi galambok leszármazottai. Az embernek már nem kellenek a galambok, ez látszik a polgármester viselkedésén is. Attól még élniük a galamboknak is kell.
békalepcse2.0
2023. október 14. 10:17
Hülyeség. Fiatalabb koromban egy ferencvárosi bérházban laktam és a padláson szintén nagyon elszaporodtak a galambok. A házmesterünk panaszkodott, higy lehetne ezektől megszabadulni. Mondtam együk meg, .egfőzve már nem fertőznek. Amikor holdfogyta volt felmentem egy padlásra és piros fényő lámpával pár perc alatt összeszedtem egy zsákra valót. Gondolom ott is anoadlásokon tanyáznak éjszaka. Maszkot vigyen magával aki vállakozik az akcióra, mert ahigy repkednek felverik a port ás attól bizony komoly fertőzést is lehet kapni. A galamb a város repülő patkányai.
hegyaljai-2
2023. október 13. 18:35
„Hogy azok a háztetőkön elhelyezett, kukoricával teleszórt ketrecekben keressenek menedéket, ahonnan aztán elszállítják őket” Ezek nem tenyésztett postagalambok, de ezek is visszatalálnak akár még 80-100 kilométerről is. Szokásos jóemberkedés: Nem szankcionálni a madáretetést (szavazatvesztéssel járna) Nem engedni elpusztítani (szavazatvesztéssel járna) Bemutatni egy természetbarátnak hazudott módszert, amiről hamarosan kiderül majd, hogy nem működik (remélhetőleg a következő választás után)
Roadkill
2023. október 13. 14:48
Aquila non captat muscas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!