Rod Dreher: Nevetséges a nyugati Orbán-hisztéria, Magyarország biztonságos, civilizált és demokratikus

2023. október 30. 14:38

Arra buzdít mindenkit, hogy látogasson el Budapestre, és győződjön meg a saját szemével.

2023. október 30. 14:38

Rod Dreher a The Critic című brit politikai és kulturális magazinban megjelent több oldalas írásában budapesti látogatásáról, és ennek apropóján az ország vezetéséről ír. Azt írja, külföldi barátai sokszor kérdezik, hogy nem-e túlzottan konzervatív Magyarország, holland barátai például azt feltételezték, hogy Magyarországon megverik az utcán a homoszexuálisokat.

Dreher cikkében megjegyzi, ez a jelenség inkább Hollandiában fordul elő, ahol valóban nincsenek biztonságban a homoszexuálisok a muszlimok miatt. 

Ahogy az elmúlt hetekben a zsidók számára is Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában, ahol nincsenek agresszív, Hamász-barát tüntetések. 

Az amerikai újságíró felidézi, amikor 2018-ban egy sajtószabadsággal foglalkozó konferencia apropóján Budapesten járt, ahol Orbán Viktor személyesen fogadta a külföldi újságírókat a Karmelita kolostorban, és készségesen válaszolt a kérdéseikre. 

„Arra számítottam, hogy Orbán egy durva diktátor lesz” – írja Dreher, aki ehelyett egy nyitott, intelligens, angolul kiválóan kommunikáló politikussal találkozott. Leírja, 2021-ben ismét Budapestre látogatott egy könyve miatt, és egészen lenyűgözte a város: szép, tiszta és biztonságos, pedig az utcákon alig találkozni rendőrökkel.

Hozzátette, meglepte, amikor egy magyarországi ellenzéki professzor azt mondta neki: az egyetemi előadásain bármiről beszélhet. Dreher szerint Amerikában – míg a kormányt kérdés nélkül lehet szidni – sok egyetemről akár ki is rúghatnak, ha valamelyik „szent kisebbséget” kritizálod.

Megemlíti, a korrupció az egyetlen vád, ami valamelyest igaznak bizonyul az Orbán-kormánnyal szemben, de ez szerinte sajnos minden poszt-kommunista országban jelen van, de mégis csak Lengyelországot és Magyarországot veszik elő érte. 

A nyugat-európai Orbán-ellenes hisztéria annyira abszurd, hogy én akit csak tudok, arra biztatok, hogy jöjjenek el Budapestre és győződjön meg a saját szemével”

 – írja.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. november 09. 17:32
"Ezeket már olvasta? Maradjon velünk!" Üdvözlet a "Szerkesztőknek"! Ragyogó ötlet, hogy hülyének, döntésképtelennek nézik az olvasóikat és nem hagynak egy cikket sem nyugodtan elolvasni. Gratulálok a diktatórikus ötlethez, amivel önök akarják meghatározni, hogy melyik cikket olvassuk el. Meggyőződésem, hogy hozzám hasonlóan mindenki elolvasás nélkül, azonnal bezárja a mandiner önreklámját amivel el akarják üldözni az olvasóikat. Köszön, hogy értelmetlenül rabolják az időmet és a többi olvasóét is.
Bunyevac1964
2023. október 30. 22:36
Nem kell senkit sem buzdítani hogy idejöjjenek Nemsokára spontán népvándorlás veszi a kezdetét és megtapasztalhatják az ittlétet hoszabb ideig is
tuttle005-2
2023. október 30. 19:29
"Leírja, 2021-ben ismét Budapestre látogatott egy könyve miatt, és egészen lenyűgözte a város: szép, tiszta és biztonságos, pedig az utcákon alig találkozni rendőrökkel." Akkor KariGeri mégiscsak jó munkát végzett.
figyelő4322
2023. október 30. 17:53
"...sok egyetemről akár ki is rúghatnak, ha valamelyik „szent kisebbséget” kritizálod." - Írja Dreher. Oh yeah, ez az egyik alaptétel ebben a neomarxista oktatási rendszerben, hogy a faji kisebbségek sokkal többet érnek, mint a fehér emberek. Valamint a buzi, transz, meg a hasonló fura orientációjú népesség a 'nemzet lelkiismerete.' (Ezt az elnök mondta pár hónapja. Mégpedig akkor, amikor egy transz- valami által meggilkolt lányt? búcsúztattak!) Csúszunk lefelé a lejtőn egyre nagyobb sebességgel... Dreher nagyonis jól látja a dolgokat - Magyarországon és Amerókában egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!