Quaestor-ügy: két évre ítélték Tarsoly Csabát

2023. október 19. 17:32

Az ügy vádlottjai 2004 és 2010 között több mint 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a takarékszövetkezetnek.

2023. október 19. 17:32
Quaestor-ügy, Tarsoly Csaba 2016

Elsőfokon két év szabadságvesztésre ítélte Tarsoly Csabát a Kecskeméti Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet. A részben Tarsoly ellen – kétmilliárdos hűtlen kezelés, pénzmosás és más bűncselekmények miatt – indult büntetőügy a Quaestor-ügy egyik mellékszála. A lap úgy tudja, Tarsoly Csaba felesége egy évet kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

Quaestor-ügy: tizenegy ember ellen emeltek vádat

Bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a Quaestor-ügyben. A nyomozás pénzmosás és más bűntettek ügyében még jelenleg is tart.

Az ügyészség vádirata szerint 

Tarsoly Csaba 2004 tavasza előtt megállapodott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőjével egy kölcsönösen előnyös, ám jogellenes, korrupciónak minősülő gazdasági tevékenységben.

Tarsoly Csaba vállalta, hogy a Quaestor-cégcsoporton keresztül a takarékszövetkezet vagyonából folyamatosan finanszírozza az elsőrendű vádlott fiának, a másodrendű vádlottnak a cégét, és ezt színlelt értékpapír-vásárlásokkal leplezik. Cserébe a takarékszövetkezet vezetője azt vállalta, hogy esetenként a Quaestor-csoport kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges forrásokat biztosítja a szövetkezet pénzéből. Ezekért ellenszolgáltatás nem volt, így a takarékszövetkezetnél vagyoni hátrány keletkezett.

A vádlottak 2004 és 2010 között több mint 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a takarékszövetkezetnek, 

amelyből több mint 500 millió forint eredetét leplezték úgy, hogy fiktív jogcímmel átutalásokat hajtottak végre és hozzányúltak a házipénztárhoz – áll a vádiratban.

Tarsoly Csaba ellen a Quaestor-ügyben továbbra is folyamatban van az eljárás a Fővárosi Törvényszéken. A Magyar Nemzet információi szerint abban az ügyben hamarosan megkezdődhetnek a perbeszédek. 

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bambuci
2023. október 19. 22:20
Szerintem azért kapott csak ennyit, mert a pénz benne van a győri stadion betonjában.
konyvtaros-0
2023. október 19. 21:18
A ket evbol egyet kell leulnie..ketszazmillio ft.ert 1 honap.
ehun
2023. október 19. 20:58
Fidesz is benne volt ne felejtsük...
hoci74
2023. október 19. 20:37
Izé, próbálj be ne fizetni valamit a NAVnak vállakozóként. Nem folytatom, tudjátok a választ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!