Novák Katalin: Végre valami olyan történt velünk, aminek minden jóérzésű magyar tud örülni

2023. október 17. 07:52

Az idei magyar Nobel-díjasoknak tartott díszvacsorát a köztársasági elnök.

2023. október 17. 07:52
null

A Nobel-díjas Krausz Ferenc és Karikó Katalin tiszteletére díszvacsorát rendezett Novák Katalin köztársasági elnök. Az eseményen elismerő szavakkal emlékezett meg a két tudós kimagasló teljesítményéről.

Lehetünk-e büszkék mások tehetségére, küzdelmére, sikerére? Miért érzünk büszkeséget? Nem mi tanultunk akkor is, amikor mások játszottak, szórakoztak, nem mi gondolkodtunk szakadatlanul a lehetetlennek tűnő problémákon, nem mi küzdöttünk meg a kételkedőkkel, és nem a mi családunk szenvedte meg hivatásunk szenvedélyes szeretetét. Nem mi tudtunk úgy is magyarok maradni, hogy távol kerültünk szeretett hazánktól. Büszkék vagyunk, mert két újabb Nobel-díjunk van

– fogalmazott Novák Katalin.

Az eseményen Karikó Katalin és Krausz Ferenc is felszólaltak, köszönetet mondva a támogatásért és az elismerésért. A közösség összefogását, a tudomány iránti elhivatottságot és a kitartást is méltatták beszédeikben, kiemelve, hogy ezek nélkül a támogatások nélkül nem érhették volna el a világszínvonalú eredményeket.

A Nobel-díjat idén az mRNS-oltóanyagok kifejlesztéséért és az attoszekundumos fizika területén elért kiemelkedő eredményekért ítélték oda két kiváló magyar tudósnak. Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissman a COVID-19 elleni vakcinák úttörő fejlesztése révén, míg Krausz Ferenc és társai, Pierre Agostini és Anne L'Huillier az elektronok kutatásában elért áttörésükért vehették át a rangos elismerést.

Nyitókép: Novák Katalin hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. október 17. 09:40
Aminek mindenki tud örülni? Odadobtátok a határon túliakat a megszállóknak
Átoperált Kiscsoportos
2023. október 17. 08:49
"Végre valami olyan történt velünk, aminek minden jóérzésű magyar tud örülni" Én meg azt hittem, h a majd' 14 év pedofiGecc kormányzás maga volt a gyönyör. !!! Ebből még lefokozás lesz, Katinka drága ! ---------------------------------------------------------------------------- Ostoba Kolhozcselédek ! https://assets.4cdn.hu/kraken/7uxq4sYqMQzkchPos-xs.jpeg A bakcigány vajdátoknak nem azért van akkora hasa mert sokar eszik ... azért van, h ne kapjatok napszúrást ... ha napsütésben kell leszivattyúznotok, árnyákban legyen a fejetek!
RasPutin
2023. október 17. 08:30
Az alezredes úr mit keres a képen? Ez így protokolárisan bukta. Se Karikónak se Krausznak nincs a párja ott.
RasPutin
2023. október 17. 08:20
Karikó Katalin szül. 1955. Első osztályos 1961 Krausz Ferenc szül. 1962 Első osztályos 1968
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!