Kontrollt vesztett, szélsőséges baloldal

2023. október 19. 08:28

Az egyre szélsőségesebb baloldalon hiányzik az önkontroll, s nincs morális határ.

2023. október 19. 08:28
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Gyurcsány Ferenc – a baloldal de facto vezére – már az első hetekben »rongyembernek«, »törpének« vagy éppen »zsinegembernek« nevezte Orbán Viktort, ami szokatlanul szélsőséges hangnem. Azóta hétről hétre érkezik a verbális fenyegetés. Mindezek mellett tudatosan rendszerellenzéki szerepbe helyezkednek, mondanivalójuk fókuszába pedig rendre felbukkan a »rendszerváltás« igénye, amit akár a választásokat megkerülve is hajlandóak lennének levezényelni. Mélyen antidemokratikus törekvés ez, amelytől – és ez az igazán félelmetes – a nyugat-európai baloldal sem határolódik el.

A kisebb ellenzéki pártok pedig – valódi politikai munka helyett – beleálltak ebbe a rendszerellenzéki szerepbe és versenyre keltek Gyurcsányékkal. Persze, az agresszió mögött jól kitapintható a kétségbeesés is, ám ez nem adhat felmentést.

A professzionalista politika mellett ismét megjelentek az önmagukat civilnek tartó politikai aktivisták, akik szintén az erőszakos cselekvésekkel és a szélsőséges hangnemmel kerültek egy-egy akciósorozat élére. Nekik elég volt egyet káromkodniuk, vagy Orbán Viktor és Pintér Sándor emberi méltóságát megsérteniük ahhoz, hogy »politikai tényezővé« váljanak. A külföldről finanszírozott kormányellenes sajtó és a baloldali értelmiségi holdudvar pedig pozitív visszacsatolást adott: a botrányt okozó politikust vagy aktivistát »hősként«emelte fel.

Az egyre szélsőségesebb baloldalon hiányzik az önkontroll, s nincs morális határ. Valójában nem »csak« a kormánnyal, hanem egymással is küzdenek, ám semmire és senkire nincsenek tekintettel. Valami eldeformálódott, valami félresiklott. Tényleg csúnya kampány előtt állunk.„

***

Nyitókép: Képkocka, Facebook-videó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. október 22. 15:41
"Az egyre szélsőségesebb baloldalon hiányzik az önkontroll, s nincs morális határ." Az antiszemitizmus fenyegető árnya alatt, senki sem fogja kimondani, mintegy megbélyegezni a zsidóságot, hogy bizony a szélsőbalt, az ultra balt, az Antifát a zsidóság jelenti.., így magam sem tehetem... Ellenben nagy tisztelettel emlékezem meg a zsidóság utolérhetetlen racionalitásán, mely minden erkölcsi, morális kérdést simán félre tud tenni, ha érdekei úgy kívánják...
polárüveg
2023. október 20. 14:19
A morálisan újszülött szintű emberekben morális felelősség nincs, mert az etika, erkölcs teljesen hiányzik belőlük. Amikor ilyen emberek hatalomra kerülnek, akkor azok a politikai ellenfelek semlegesítése érdekében semmitől sem riadnak vissza, mert nincs bennük kontroll, gát, megfontolás. Ideológiával támogatva ez még veszélyesebb. Így jelenhet meg a történelem színpadán a színen egy gyilkos terrort alkalmazó Szamuely brigád, vagy egy Hamasz terrorkülönítmény. Nem szabad abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk, hogy ilyen morális fék nélküli emberek ma ne léteznének, és ne lennének terveik, listájuk a politikai ellenfeleikről, vagy annak tartott emberekről, szervezetekről. Az elmúlt évtized "elszólásai": kötél, IFA-plató emlegetése, vagyonelkobzás pl. nem előzmény nélküli, nem önmagától lett. Így jobban megérthetők a 2006. október 26-i budapesti rendőrségi túlkapások is. A politikai ellenfelekkel leszámolás, terror Magyarországon az internacionalisták öröksége, patrióták ellen.
Lajoss
2023. október 19. 17:58
Jaj,Ervinke,harmatgyenge vagy…
pesti051
2023. október 19. 11:37
"Az egyre szélsőségesebb baloldalon hiányzik az önkontroll, s nincs morális határ." Vajon mitől lenne önkontroll, vagy morális határ? Miután érdemi politikai mondanivalójuk nincs, óhatatlanul marad a zsigeri, primitív személyeskedő gyűlölködés. Elég csak itt a kommentek között szemezgetni. Végülis nem baj. Így ők lesznek az örök másodikak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!