Kiemelték a Balatonból a második világháborús Messerschmitt részeit (VIDEÓ)

2023. október 12. 09:04

Hatalmas az érdeklődés.

2023. október 12. 09:04

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár az időjárás nem kedvezett a második világháborús vadászgép feltárásának a napokban, a honvédelmi szakembereknek sikerült a felszínre hozniuk a második világháború alatt a Balatonba zuhant magyar

Messerschmitt típusú vadászrepülőgép első nagyobb elemeit: a légcsavaragyat és kettő légcsavartollat. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Honvédelem tájékoztatása szerint a négy és fél méter víz, illetve nyolcvan centiméter iszap lepte roncsdarabokat a kiemelés után a művelet vezetési pontján, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban folyamatosan tisztítják.

„A tisztítás az első és legfontosabb dolog, azért, hogy a feltárás végére minden a megfelelő állapotban legyen, továbbá, hogy az azonosításra alkalmas számokat minél pontosabban meg lehessen határozni” – hangsúlyozta Magó Károly zászlós, a kiemelés hadtörténeti örökségvédelmi felelőse. 

Szakemberek úgy vélik, a teljes roncsot október 16-án fogják majd kiemelni. 

Itt a videó a részleges kiemelésről:

Nyitókép: Youtube


 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 12. 16:49
"A magyar tengerben közel nyolcvan éve pihenő darabon kívül a világon egyetlen fennmaradt magyar gyártmányú Messerschmitt vadászrepülőgép sem ismert jelenleg." Csodálatos. Százával gyártották a Messerschmidteket Győrben. Miközben egy halom német gyártmányú is megmaradt, például Pápán, épségben. Csak megőrizve nem lett egy sem.
B_kanya
2023. október 12. 10:45
"Jajdejónekünk 2023. október 12. 09:59 Ebből még nagy baj lesz! Eddig is nácik voltunk, de ennek a repülőgépnek a kapcsán azt fogjuk hallani, hogy ez szimbolikus tett. Orbán visszatér a náci-fasiszta gyökerekhez és helyreállítja a nyilas-diktatúrát." Akkor álló ovációt érdemel a kanadisztáni parlamentben.
Jajdejónekünk
2023. október 12. 09:59
Ebből még nagy baj lesz! Eddig is nácik voltunk, de ennek a repülőgépnek a kapcsán azt fogjuk hallani, hogy ez szimbolikus tett. Orbán visszatér a náci-fasiszta gyökerekhez és helyreállítja a nyilas-diktatúrát.
esvany-0
2023. október 12. 09:31
"a légcsavaragyat és kettő légcsavartollat" Bugriskáim! Nem "kettő", hanem "két" légcsavartollat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!