Karikó Katalin elárulta, mik a tervei a Nobel-díjjal járó hatalmas pénzjutalommal

2023. október 02. 18:58

Továbbra is a hivatása marad az első számára.

2023. október 02. 18:58

Karikó Katalin neve már két évvel ezelőtt is felmerült a lehetséges Nobel-díjasok között. Bár akkor végül nem ő kapta meg az elismerést, az M5 riporterének kérdésére elárulta, mit kezdene az akkor még 310, ma már 380 millió forintnyi pénzjutalommal.

„Kutató maradok mindörökké és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogok költeni”

– kezdte a mondandóját, hozzátéve, hogy a Széchenyi-díjjal járó pénzösszeget is gyerekek oktatására ajánlotta fel. Kijelentette, a Nobel-díjnak is hasonló sorsot szán.

„Olyan cégeket hoznék létre, melyek a messenger-RNS-en alapuló, illetve neuro-degeneratív betegségek gyógyításával foglalkoznának. Nem hordok ékszert és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad” – mondta szerényen.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. október 03. 11:08
Kezd itt ez a téma is aberrált lenni mint a Szoboszlai. Mindennek van határa. Karikó nem közszereplő de még annak is gusztustalan a zsebében turkálni úgy, hogy szó nincs közpénzről. Az újságíróinak teljesítménye után lassan hajlok arra, hogy az egész Mandínert primitívnek tekintsem. Valamikor a sajtó egyfajta kulturaterjesztőként is számon volt tartva, ma már a jobboldali sajtó is az írott bunkóság megjelenítője lett??
excopp
2023. október 03. 09:48
Ez még akkor is jó pénz, ha a felét kapja, hiszen a díjat megosztották (380/2). Én büszke vagyok rá, és arra is, ahogy a díj összegével kalkulál. Orvosi-kémiai kérdésekhez nem értek
balbako_
2023. október 03. 04:51
Egy tisztességes tudós ember mintapéldája.
stormy
2023. október 03. 00:11
ez azért az usában nem nagy pénz. vehet belőle egy kisebb házat egy jobb lakóparkban. persze csak vidéken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!