Izraelről szinte csak szélsőséges vélemények jelennek meg

2023. október 09. 10:57

Bármiben lefogadom, hogy ez a poszt itt egyszerre lesz cionista és antiszemita.

2023. október 09. 10:57
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Izraellel kapcsolatban szinte kizárólagos a szélsőséges vélemény. Ez is amolyan bibliai apokaliptikus jelenség. Vagy népirtó apartheid rendszer zsidó faji felsőbbrendűségre alapozva, a nyugati imperializmus előretolt bástyája, vagy a Közel-Kelet egyetlen demokráciája, a nyugati civilizáció szigete, mely folyamatosan a puszta életéért küzd. 

Ha valaki pisszen, hogy azért Izraellel szemben számos állam kettős mércét alkalmaz, 

mert olyanokért ítélik el, és hoznak ellene mindenféle határozatokat, melyek többszörösét elnézik a szegény szenvedő kizsákmányolt harmadik világbeli kannibáldespotizmusoknak, sőt, az ENSZ-ben ott ítélkeznek fölötte maguk a szegény kizsákmányolt kannibáldespotizmusok is, nos ekkor az ilyesmiket óvatosan megjegyző cionista, imperialista, fasiszta (értsd: Izrael mint fasiszta állam), a háttérvilághatalom propagandistája, zsidóbérenc, és egyebek.

Ha pedig valaki pisszen, hogy ha tényleg az egyetlen ottani demokrácia, akkor talán tiszteletben tarthatná az emberi jogokat, és a régóta ott lakó palesztinok is emberek, meg aztán van olyan, hogy nemzetközi jog, és neadjisten kizárólag faji alapon se biztos, hogy szép dolog állampolgárságot adni, főleg, hogy a zsidó nép pont a faji megkülönböztetés miatt hozta létre államát, nos, az ilyesmiket óvatosan felhozó antiszemita, (zsidóként öngyűlölő),

az önvédelemhez való jog megtagadója, náci vagy szélsőbalos és egyebek.

Eddig aránylag normális, valamelyest korrekt véleményt Izraelről, jobbára az izraeli baloldaltól hallottam-olvastam.

És bármiben lefogadom, hogy ez a poszt itt egyszerre lesz cionista és antiszemita.”

Nyitókép: Izraeli katonák Szderót déli városban 2023. október 7-én. MTI/AP/Cafrir Abajov

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 09. 17:09
A cikkel semmi baj, te vagy egy büdös szarházi.
Akitlosz
2023. október 09. 17:08
Szemita és anticionista tényleg ritkább.
Akitlosz
2023. október 09. 17:07
Öt - versengés, alkalmazkodás, elkerülés, kompromisszum keresés, konfliktusmegoldás - konfliktuskezelési módszer van, s mindig egyértelmű, hogy mikor melyiket optimális alkalmazni. De kevés embernek megy ezt helyesen eldönteni. Két fő és egy esetleg harmadik szempont van. 1. Mennyire fontos a számunkra az ügy? 2. Mennyire fontos számunkra a kapcsolat a másik féllel? Általában ennyi elegendő is a helyes döntéshez. Ha nem, akkor 3. Mennyi időnk van a konfliktus megoldására? Ebből a háromból mindig könnyen összerakható a részünkről helyes és optimális konfliktuskezelés.
Akitlosz
2023. október 09. 17:07
Kevés ember, ország tud békében élni. Az élni és élni hagyni nem sok helyen működik. Ha két tök idegen összebalhézik egymással, akkor a legtöbben valamelyikük pártját fogják, legalábbis szavakban. Nagyon kevesen tudják, hogy az ideális és optimális konfliktuskezelési módszer olyankor, amikor az ügyben nem vagyunk érdekeltek és a viszony sem fontos a számunkra az egymással konfliktusban álló felekkel az ELKERÜLÉS. Semmit nem nyerhetünk, de sokat veszíthetünk, ha beavatkozunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!