Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ha semmit sem tanulunk 2022-ből, annak 2026-ban is bukás lesz a vége

2023. október 05. 11:29

Szimbolikus politikára is szükség van, kell egy szelep, ahol a törzsszavazók kiengedhetik a feszültséget, a dühöt. Interjú.

2023. október 05. 11:29
DONÁTH Anna
Donáth Anna
Donáth Anna
HVG

»Aki ott folytatja az orbánozást, ahol abbahagyta, semmit sem értett meg a vereségből« – írta 2022-ben. Ehhez képest a »Kösz, Orbán!« szlogennel futó óriásplakát-kampányuk színtiszta orbánozás.

Azt is mondtam, hogy a tartalmatlan orbánozással kell felhagyni. Arra viszont fel kell hívni a figyelmet, hogy a kormány felelős a kiugró inflációért, az uniós pénzek befagyasztásáért.

Meg azt is írta, hogy nem a kemény magnak szóló látványos akciók kellenek. A kordonbontás nem ilyen?

Az említett inflációs kampányunk nem is a kemény magnak szól, hiszen az ország jelentős része nem tudja, hogy nem Brüsszel, nem a háború, hanem az Orbán-kormány miatt nem tudja kifizetni a bevásárlást. A kordonbontás valóban a szimbolikus politizálás terepe, ha csak és kizárólag ilyen akciókból állna a Momentum politikája, akkor én most nem ülnék itt, mert azzal én sem tudok azonosulni.

De szimbolikus politikára is szükség van, kell egy szelep, ahol a törzsszavazók kiengedhetik a feszültséget, a dühöt.

Ettől nem fog megbukni a kormány, de találtunk egy olyan szimbólumot, amiben minden benne van, amitől ez az ország rohad. A kordont, amit a kormány a nép és az elit közé húz, hogy mögötte sütögesse a pecsenyéjét a mi adónkból.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. október 16. 10:00
Derék igérő szarból is kibeszélné magát. Nem jön össze.
syphax-2
2023. október 06. 11:21
"...Ha semmit sem tanulunk 2022-ből, annak 2026-ban is bukás lesz a vége.." No ez mánn' csak olyannyira NA'ON IGAZ, hogy akár már most BIZTOSRA VEHETED.......DONÁTPANNI PUNNCIMÓKUS. Ezt a tuti zakótokat AKÁR MÁR MÁMA FÖL IS AKASZTHATOD A SUBLÓT ÓÓÓÓ'DALÁRA A NAGY KAMPÓSSZEGRE.
konyvtaros-0
2023. október 06. 10:45
Az ellenzek evtized ota bizonyitja folyamatosan a tanulasra keptelenseget..miert lenne ez most maskepp.
Temeráf
2023. október 06. 08:30
Törzs szavazók mennyien vannak 20-an? Még szép, hogy nem tanultok 2022-ből,mivel 2010-óta nem jöttetek rá, hogy a baloldal egy nagy rakás szar! Jó látni, hogy kínlódtok ti legális bagatell hazaáruló csűrhék! A kutyát nem érdekli mit akartok, a macska meg nincs itthon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!