Ezért fontos Milák Kristóf jelenléte a magyar úszásnak

2023. október 24. 18:39

Milák Kristóf a pillangóúszásban olyan fejlődést és lendületet hozott az utóbbi években, amit más úszásnemek esetében már régóta nem tapasztaltak.

2023. október 24. 18:39
MILÁK Kristóf

Milák Kristóf olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója most újra reflektorfénybe került, miután többek közt a Magyar Úszószövetség elnöke és Hosszú Katinka is kifejtette álláspontját a sportoló jövőjét illetően. 

Fontos azonban kiemelni a történtek kapcsán, hogy a magyar úszás számára Milák jelenléte rendkívüli jelentőséggel bír, mégpedig azért, 

mert a legutóbbi olimpián, Tokióban csak ő tudott éremig jutni az egész csapatból. 

Ugyan Kós Hubert világbajnok személyében most is van aranyesélyesünk, de nyilván jobb lenne két favorittal Párizsba menni, mint eggyel. Milák a 4x200-as váltón is jelentősen hozzájárulhatna a csapat teljesítményéhez.

Egyszereplős magyar úszás korábban is volt már. Például 2000-ben Kovács Ági nyert olimpiát, és más érem nem is került a birtokunkba. 1952 és 1980 között pedig egyetlen magyar arany sem született az olimpián. Ennek az az oka, hogy az úszásban a versenytársak száma messze felülmúlja a hagyományos magyar sikersportokét. 

Milák Kristóf a pillangóúszásban olyan fejlődést és lendületet hozott az utóbbi években, amit más úszásnemekben már régóta nem lehetett tapasztalni.

A fukuokai világbajnokságon ő volt a sportág arca. A szakértők tudják, hogy Milák képes lehet áttörni az 1:50-es álomhatárt is, csupán az szükséges, hogy ő is ezt akarja.

Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2023. október 24. 19:18
Elég gusztustalan, hogy a nyilvánosság előtt nekimegy Miláknak az edzője meg a Wladár. Ez a gyerek egy zseni, ilyen nem terem minden bokorban, ha nem bírnak vele engedjék el és foglalkozzon vele olyan, akit el is fogad. Mossák kezeiket, hergelik a népet, pedig pont nekik kellene megvédeni őt a külső támadásoktól. Ez a gyerek ha beugrik a vízbe, egy közepes formában is megver mindenkit, ő 200-on a világcsúcstartó. Milák helyében ezek után más edzővel dolgoznék. Wladár meg örüljön, hogy Milák eddig is mennyi sikert ért el.
olvaso9
2023. október 24. 19:05
Mint szurkoló, magam is azt szeretném, ha Kristóf minden versenyen indulna és mindent nyerne (mint egykor Katinka). A sportvezetőknek, az edzőknek, a barátoknak (még a politikusoknak is) megvannak a maguk szempontjai érdekei. Azonban Kristóf is ember, egyéniség, véleményét, szándékait tiszteletben kell tartani (meg egyébként is, névjegyét már keményen letette...). Hagyjuk hát békén Kristófot - dolgozik ő és legfőbb célja az olimpiai érem.
olvaso9
2023. október 24. 18:55
Nyugalom. Milák Kristóf ott akar lenni a párizsi olimpián. Volt már olimpiai bajnok, világcsúcstartó, ismeri a dörgést. Ő is ember, egyéniség. Jobb lenne, ha mi, laikusok, hagynánk őt a saját útját járni és csak drukkolni neki, szeretettel körülvenni. Én bízom benne és szorítok neki.
gyaloggos
2023. október 24. 18:49
MEGÉRTEM én is ezt, DE HA egyszer nem akar, mert már HÁNYINGERE van akkor is, ha csak egy FELFÚJHATÓ gyerekmedencét meglát, hát még egy valódi medencétől! MEG lehet attól undorodni rendesen, és NEM mindenki CSEH LACI, aki tényleg nagyon sokáig szelte a vizet. SZÓVAL. ha elege van Miláknak a felkészülésből, megérthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!