Emlékművet tervez emelni Pásztor István tiszteletére Alekasandar Vucic

2023. október 31. 15:51

„Ez a legkevesebb, amit megérdemel az az ember” – jelentette ki a szerb elnök.

2023. október 31. 15:51

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Aleksandar Vučić szerb államfő is búcsút vett Pásztor Istvántól, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökétől. 

Vučić a szerb Happy TV Tyirilica című műsorában elmondta, nemrégiben meglátogatta Pásztor Istvánt a szabadkai kórházban, aki – mint az államfő fogalmazott – jó kedvében volt. Akkor arra kérte Pásztor István, hogy a szerbiai parlamenti választásokat ne december 24-én tartsák meg, mert az ünnepnap a magyarok számára. „Én azt válaszoltam, hogy semmi gond, december 17-én tartjuk meg a választásokat” – idézte fel.

„Ez a legkevesebb, amit megérdemel az az ember”

A szerb államfő ezután azzal folytatta, hogy „néhány nappal ezelőtt Orbán Viktorral találkoztam, akkor azt mondta, hogy István állapota nagyon rossz. Pásztor István tett a legtöbbet a magyarok és a szerbek közötti baráti kapcsolatok kialakításáért. Ezért a történelem is meg fogja majd említeni.

Mindezekért a cselekedeteiért emlékművet tervezünk állítani a tiszteletére”

 – jelentette ki a műsorban. 

„Ez a legkevesebb, amit megérdemel az az ember, akinek volt ereje és energiája kiszabadítani a gyűlölet szorításából a magyar és a szerb nemzetet. Örökké hálás leszek Pásztor Istvánnak támogatásáért, Szerbia és a magyar nemzet iránti szeretetéért” – hangsúlyozta Aleksandar Vučić.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pásztor István Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa-0
2023. november 01. 18:55
Köszönjük Vucic elnök úrnak! Pásztor István nyugodjék békében!
mreinstand-2
2023. október 31. 23:13
Semmi kétség, igazi orbanista volt.
irondome
2023. október 31. 22:03
Ez igen!
MaBaker
2023. október 31. 20:01
De mit keres ott a Kőhalmi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!