Elemző: Donáth Anna véleménycikke nem más, mint szavazatszerzési kísérlet, nem pedig szakítás a Demokratikus Koalícióval!

2023. október 27. 16:15

Mráz Ágoston Sámuel szerint a Gyurcsány-kritikus baloldaliak megszólításával próbálja ledolgozni hátrányát a momentumos EP-képviselő.

2023. október 27. 16:15
null

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában értékelte Donáth Anna publicisztikáját, melyben a Momentum EP-képviselője páros lábbal szállt bele Gyurcsány Ferencbe és a DK-ban, mondván ők a gátjai a kormányváltásnak. A Nézőpont Intézet igazgatója elmondta, fokozódik a politikai verseny a baloldalon.

Hátrányból indul Donáth Anna”

 – jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a Momentum támogatottságát 5-6 százalékra mérik, míg a Gyurcsány-vezette DK-t legalább duplájára. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az elemző úgy értékelt, a Gyurcsány-kritikus baloldaliak megszólításával próbálja ledolgozni politikai hátrányát a momentumos EP-képviselő. Böcskei Balázs úgy értékelt, Donáth Anna publicisztikája nem több, mint egy helyzetelemzés, majd feltette a kérdést: vajon miért gondolja azt Donáth Anna, hogy ettől a Demokratikus Koalíciónak kevesebb szavazója lesz?

A cél ezzel az írással a DK-szavazók csökkenésének elérése, máskülönben nem a DK-val foglalkozna, hanem a kormányváltással. (...) A szerző miért gondolja, hogy ezzel jót tesz az ellenzéki együttműködésnek?”

– fogalmazott az IDEA intézet vezető munkatársa, majd felidézte, pont az ellenzéki együttműködés kapcsán Karácsony Gergely a hétfői napon azt mondta, létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét.

Mráz Ágoston Sámuel a szót átvéve kijelentette: sok sebből vérzik Donáth Anna írása, szerinte itt egy olyan csatakiáltásról van szó, ami egy süllyedő hajóról hangzik el és a Momentum nagyon rossz állapotban van. A Nézőpont Intézet vezetője úgy értékelt, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum közötti nézeteltérések éleződni fognak, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy 

a Momentum és a DK potenciális koalíciós partnerek egy esetleges kormányváltás esetén, ahogy egykoron az MSZP és az SZDSZ is. 

Mráz Ágoston Sámuel leszögezte: Donáth Anna véleménycikke nem más, mint szavazatszerzési kísérlet, nem pedig szakítás a Demokratikus Koalícióval. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Isza Ferenc/AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 28. 11:02
Samu,ne röhögtess! 😉
nempolitizalok-0
2023. október 27. 18:39
Ahogy öregszik, úgy lesz ez egyre undorítóbb, gusztistalanabb, folyósabb. Próbálja mozgósítani a Gyurcsány-ellenes ballibsiket, aztán azok amennyire ostobák csak néznek, hogy már megint Feri mondja meg a frankót. Amúgy ha most nem sikerül a CIA dobja Botmixerrel együtt. Na akkor lehet majd nekik röhögcsélni. Onnantól már nem lesznek védettek, elő lehet kapni a korrupciós ügyeiket.
hátakkor
2023. október 27. 17:37
A kacsacsőrűnek egyelöre FeGyőrrel van csatája. Dobrev Klein ezeket uzsira megeszi. Nem D-209, se Botka kaliberek.
nyugalom
2023. október 27. 17:01
Vele se, gelencsérrel se! Ügynökök, rakosista utódok! Dobrevaval egyeztetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!