Elemző a Donáth-Gyurcsány háborúról: Bár zajlik a cicaharc, mindketten részei a dollárbaloldalnak

2023. október 25. 13:00

Kiszelly Zoltán szerint valójában egy selejtező, látszatverseny zajlik közöttük, mert később – ezt mutatják a lengyel fejlemények is – úgyis összefognak.

2023. október 25. 13:00

Úgy tűnik, a lengyel módszerre – ahol az ottani ellenzék három listával indult a parlamenti választáson – tér át a hazai balliberális formáció, tehát már nálunk sem a teljes összefogásban hisznek – mondta el a véleményét Donáth Anna nagy port kavart publicisztikájáról Kiszelly Zoltán. A Századvég politikai elemzési igazgatója úgy véli, megpróbálják a tavaly áprilisi országgyűlési választáson indult ellenzéki csapatot szétbontani és ennek a folyamatnak látjuk az egyik lépését.

Ezt is ajánljuk a témában

A Momentum EP-képviselője azzal, hogy keményen nekiment Gyurcsány Ferencnek, azt a helyzetet akarja meglovagolni – ez egyébként az írásában is szerepel –, hogy  a DK elnöke az egyik legelutasítottabb politikus, és azt is felismerte, hogy van ellenzékváltó hangulat az országban. Az lehet a célja, hogy miközben a Demokratikus Koalíció az MSZP, illetve a Jobbik rovására tudott növekedni, addig a lila párt a többiektől szerezzen szavazókat – érvelt a politológus. Kiszelly szerint 

a DK csak azzal törődik, hogy a legerősebb párt maradjon azon a térfélen, Gyurcsány többször is kijelentette, ő nem foglalkozik az ilyen kritikákkal.

Az igazgató hangsúlyozta, az nem vitás, hogy az ellenzéki pártok meg akarják mutatni a különbségeiket, és arra törekednek, ők legyenek a legnagyobbak, hiszen nem mindegy, az EP-választáson hogyan szerepelnek. A Momentumnak és a DK-nak is nagy érvágás lenne, ha nem szereznének annyi mandátumot, mint négy évvel ezelőtt, s egyik párt sem áll túl jól, a Nézőpont a liláknak 8, Gyurcsányéknak 10 százalékot mért a legutóbb. Azt, hogy a Momentum aggódik, az bizonyítja, hogy – 2019-cel szemben, amikor Cseh Katalin vezette a listát – most Donáthot tették az első helyre, tehát nem bíznak a második képviselői hely megszerzésében, de Gyurcsányék sem lehetnek vehetnek mérget arra, hogy megint lesz négy mandátumuk.

Ugyanakkor valójában egy selejtező, látszatverseny zajlik közöttük, mert később – ezt mutatják a lengyel fejlemények is – úgyis összefognak. 

Ha valaki alaposan megvizsgálja őket, akkor rájön, hogy mindannyiuk része a dollárbaloldalnak, háborúpárti álláspontot képviselnek, megszavazzák a migránskvótát az EP-ben, 

így azok sem tévednek sokat, akik cicaharcnak nevezik azt, ami történik, ezért nem kell ennek – az első megközelítésben kétségtelenül durva – szövegnek a szükségesnél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Az pedig nem okoz különösebb problémát az ellenzékiek között a tárgyalásaik során, hogy az egyik nagy nyilvánosság előtt lehazugozza a másikat, mert mindez már be van árazva, ennyi belefér a kapcsolatukba, bár biztos nem javítja a hangulatot az, hogy Donáth belecsapott a lecsóba és frontális támadást indított a DK ellen – jelentette ki Kiszelly.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 04. 11:50
Egész Európában nincs ilyen aljas, bolsevista, magát ellenzéknek nevezö belsö ellenség, gyurcsányista ellentábor, mint Magyarországon. Tele vagyunk árulókkal. A moszkoviták leszármazottai a mai brüsszeliták. Máshol az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, nálunk a gyurcsányisták mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása az ellenzék feladata is. De Gyurcsány a kormányt ellenségének, az országot prédának tekinti. Az ö áskálódása sok millárdba kerül az országnak. DK hecchadjárata, lázítása NAGY MÉRTÉKBEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS. Ennek az a következménye, hogy statisztikailag több durvaság, több a büntett. A DK egy felforgató szervezet. A társadalmat meg kell védeni az ideológiai kártevöktöl, zavarkeltöktöl. Gyurcsány egy fertözö góc, aki a gonoszság vírusait még korszakhatárokon is képes átcsempészni. Ö egy idegen test a magyar társadalomban
Claudius1
2023. október 25. 14:24
olvasva a kommenteket felmerül, hogy mekkora elmebeteg állat fideszjobbágyok vannak.
gyaloggos
2023. október 25. 13:59
TE KISZELLY! EGY lényeges különbség van - szerintem a most alakuló lengyel kormányban résztvevő pártok koalíciója és a DK-MOMENTUM -viszony között. AZ nevezetesen, hogy a DK és a MOMENTUM már részese volt egy CSÚFOSAN megbukott ÖSSZEVISSZASÁGNAK, míg a LENGYELEK most próbálkoznak ezzel. S az sem mellékes, - szintén szerintem - hogy a PIS cca 5 %-kal szerzett több szavazatot mint Tuskék. AZ itthoni ÖSSZEVISSZASÁG pedig messze a FIDESZ mögött, úgy zusammen is. SZINTÉN nem elhanyagolható az sem, hogy ÖSSZEVISSZÁÉK nem tudnak egy olyan politikust előállítani, aki olyan ismert lenne, mint Tusk.
CsiguMigu
2023. október 25. 13:55
cicaharc... csak már látnám, ahogy kaparják ki egymás szemét!!! mocskos hazaáruló szarok!!! takarodjatok a közéletből!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!