Donáth Anna a Klubrádióban sorozza tovább a DK-t

2023. október 25. 22:01

„Borzasztó büszke lehet magára az, aki azt gondolja, hogy jelent valamit a legnagyobb kutyának lenni a legkisebbek között" – mondta a Momentum-elnök Gyurcsányékról.

2023. október 25. 22:01

Korábban nagy port kavart a közéletben Donáth Anna Válasz Online-on megjelent írása, melyben páros lábbal szállt bele Gyurcsány Ferencbe és pártjába „Sajnos nem csupán a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját. Hasonló politikai kultúrát képvisel a Demokratikus Koalíció is. Ezzel pedig súlyos gátja a kormányváltásnak” – fogalmaz a Momentum EP-képviselője.

Donáth most arról beszélt a Klubrádió műsorbán, hogy cikkében választ akart adni arra a kérdésre, amiről őt a tavalyi országgyűlési választás óta kérdezik: Hogyan lesz kormányváltás?

„A kormányváltó alternatíva az igazságon is felelősségvállaláson alapszik” – mondta. „A hitelességet a szavazók nem programokban mérik, hanem olyan apróságokban, hogy 

a politikusok ne nézzék őket hülyének, ne hazudjanak a szemükbe, de leginkább, hogy vállaljanak felelősséget a tetteikért” 

– fogalmazott.

Eltérő politikai kultúrák

Donáth Anna elmondása szerint az Európai Parlamentből egy olyan politikai kultúrát hoz magával, amely részeként akár a frakciója hitvallásától idegen kompromisszumok megkötésére is motiválják. „Muszáj, mert a nap végén egy parlamenti álláspont lesz” – mondta a Momentum EP képviselője.

Donáth úgy véli, hogy Magyarországon nem itt tart a politikai kultúra. Hozzátette:

„bár a DK egy politikailag értelmezhető erő, de azzal nem jut előrébb az ellenzék, hogy a törzsszavazóikat átcsoportosítják egyik párttól a másikhoz, mivel ezen választók inkább kiábrándulnak a politikából”.

Legnagyobb kutya a legkisebbek között

Majd tett egy cinikus megjegyzést is a képviselőasszony:

„Borzasztó büszke lehet magára az, aki azt gondolja, hogy jelent valamit a legnagyobb kutyának lenni a legkisebbek között"

Választókat nem az érdekli, hogy ki a legerősebb, kinek van igaza a nap végén, hanem az, hogy ki tud összeszervezni egy olyan ellenzéki erőt, ami kormányt tud váltani” – mondta. Donáth célja az, hogy megtalálja azt a szövetségi rendszert és azt a politikai kultúrát, amiben az emberek bízni tudnak. 

Ez pedig az igazságon is felelősségvállaláson alapszik” – hangsúlyozta.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 09. 11:19
Bár dk-ellenes, de süket politikai hangoskodás. Mindene van, csak tartalma nincs.
Palatin
2023. október 26. 20:25
A gyurcsányistákkal a magyarok emberek tömegeinek kell szembeszállnia. Aki egy DK-s rendezvényen tátja a száját az "Elhozzuk a reményt" és hasonló éktelenül badar és hazug népbutító szózatok hallatán, a hazája ellen cselekszik. Gyurcsányék ellen azzal kell kezdeni a küzdelmet, hogy semmiféle rendezvényükön nem veszünk részt, semmiféle támogatásban nem részesítjük öket, hazudozzanak össze bármit. Minden szavuk hazugság és magyar-gyülölet. Gyurcsány az unió budapesti helytartója akar lenni. A Gyurcsány-Dobrev duó, és az egész DK is a magyarellenes oldal méreggóca. Ez a globál-bolsi-libsi ellenzék kimondottan a magyar érdekek ELLEN dolgozik. Az unióban mindent megszavaznak, ami Magyarországnak kárt okoz. Jobban gyülölnek bennünket, mint külföldi ellenségeink. Abban a reményben dörgölöznek a globalista unió-hoz és az amerikai demokratákhoz, hogy majd azekkel szövetkezve hazánk ellen, megcsinálhatják azt az álnok egyezséget, hogy a gyurcsányisták "bedobják a közösbe" Magyarországot.
Lajoss
2023. október 26. 15:23
A Ferkóval nem megy a rezsim-váltás…😥😥😥
luisbathhelena
2023. október 26. 11:47
a politikusok ne nézzék őket hülyének, ne hazudjanak a szemükbe, de leginkább, hogy vállaljanak felelősséget a tetteikért” Akkor ti a büdös életben nem kormányoztok. Halleluja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!