Arról, ami természetes

2023. október 19. 20:40

Ki kellett mondani az igazságot, hogy egyértelmű összefüggés van az illegális migráció és a terrorista merényletek között, aztán ellent kellett állni a willkommenskulturnak.

2023. október 19. 20:40
G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„Aztán amikor nem kapunk levegőt, kiderül, hogy amit magától értetődőnek vettünk, az mekkora kincs, és csak ezután kezdjük el igazán értékelni. Ez a helyzet a magától értetődő dolgokkal.

Így tekintünk a biztonságra, a békére, a nyugalomra, és arra a képességünkre, hogy ezekre alapozva tervezzük a jövőt.  

Ez magától értetődő, nem?

Hát nem.

Akkor szerencse dolga – jön a következő megfejtés. Szerencsések vagyunk, hogy nálunk béke van, biztonságban élhetünk, erre alapozva mérlegeljük saját és gyerekeink jövőjét. Konkrétabban és aktuálisabban fogalmazva: nálunk nincs háború, nincsenek terrorista támadások, nem ürítenek ki repteret bombafenyegetés miatt, nem késelnek meg szurkolókat találomra, nem gyújtják fel a várost a terrort támogatva.

Szerencse.

Csakhogy ez nem a szerencse dolga. A maguktól értetődő dolgok ugyanis nincsenek maguktól. Tenni kell értük és adott esetben konfliktust kell vállalni, hogy aztán úgy érezzük, ezek aztán számunkra tényleg magától értetődőek.

Konkrétabban és aktuálisabban fogalmazva, először is ki kellett mondani az igazságot, hogy egyértelmű összefüggés van az illegális migráció és a terrorista merényletek között, aztán ellent kellett állni a willkommenskulturnak, a kvótának, a kötelező szétosztásnak, a nyomásgyakorlásnak, a jogosan nekünk járó pénz visszatartásának és így tovább.”

Nyitókép: STEPHAN AGOSTINI / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 20. 23:38
JERUZSÁLEM ÉRSEKE MÁR FELAJÁNLOTTA MAGÁT. RABBIK! EGY RABBIT EGY GYERMEKTÚSZÉRT EL FOGNAK FOGADNI. A RABBI ERŐS ÉS KI FOGJA BÍRNI A MEGÁLLAPODÁSÍG. A GYERMEKEK NEM, ÉS MARADANDÓAN SÉRÜLNEK EBBEN A PILLANATBAN IS. RABBIK! MENTSÉTEK MEG AZ ELRABOLT GYERMEKEKET!
Box Hill
2023. október 20. 18:42
És egyértelmű összefüggés van a migráció és a sok csalódott, zátonyra futott életű milliók között is.
Pelso j.
2023. október 20. 14:40
nemecsekerno_007 Szívesen viccelődnék, de hát rajtatok........., -nem illik.
alexandrosz-2
2023. október 20. 13:36
A kísérgetés és az embercsempészek szabadon engedése nem "ellenállás" hanem támogatás. De volt idő, amikor a pintér szemkilövői azokat üldözték, a ner propagandistái azokat nácizták, akiknek nem tetszett, hogy a köpcös geci szervezetten istápolja, szállítja a terrorista illegális határátlépőket éveken át. Most pedig azokat nácizzák ugyan ezek - miközben polt vérügyészei megvádolják a mezőőröket - akik szerint a kővel, huságonkkal, baseball ütőkkel, éles lőfegyverekkel a határvadászokra támadó bűnözők ellen tűzparancsot kell kiadni. Ezért talán ideje lenne a hazudozást abba hagyni és rendet rakni a déli határaink mindkét oldalán a szerbek leszopása mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!