A szerb elnök vétót kért Orbántól Brüsszelben

2023. október 04. 17:32

A Banjska faluban történt vérengzés után az EU egyes tagállamai Szerbia elleni büntetőintézkedéseket sürgetnek.

2023. október 04. 17:32

A Szabad Magyar Szó cikke szerint a Banjska faluban történt fegyveres összecsapás után az EU egyes tagállamai Szerbia elleni büntetőintézkedéseket sürgetnek. Aleksandar Vučić szerb elnök az Orbán Viktorral történő legutóbbi találkozón azt kérte, hogy reagáljon a helyzetre, amennyiben Brüsszelben napirendre kerülne a Szerbia elleni szankciók bevezetése.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert,  Vučić öt nappal a Banjska faluban történt vérengzést követően találkozott a magyar kormányfővel. A cikk szerint a szerb elnök tudatta a magyar kormányfővel, hogy számít Magyarország vétójára, ha Brüsszelben napirendre kerülnek a Szerbia elleni büntetőintézkedések. A magyar kormányfő erre azt válaszolta, hogy országa nem támogatja a szankciós politikát, így minden bizonnyal egy ilyen döntés ellen teszi le a voksát – olvasható a portálon.

Peter Stano, az EU szóvivője néhány napja azt mondta, teljes körű együttműködést vár el Belgrádtól a szeptember 24-ei fegyveres támadás vizsgálatával kapcsolatosan. Közölte, az EU kész megfontolni a Szerbia elleni büntetőintézkedéseket, amennyiben a tagállamok ezt szükségesnek ítélik.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. október 05. 14:58
Én már egy újságnak sem hiszek. A pár napja felröppent hír, miszerint megnyílnak a befagyasztott brüsszeli pénzforrások cserébe azért, hogy Orbán nem vétózza az ukránoknak küldendő újabb pénzcsomagot, az is kitalációnak bizonyult. Az EU határozottan cáfolta.
EX_Terminator
2023. október 04. 22:46
Valakik még mindig azt képzelik, hogy teljes országokat csellóztathatnak kedvük szerint, és soha nem fordul meg a fejükbe, hogy előbb vagy utóbb valaki ezt oroszosan fogja elrendezni. Engem kérdeztek már rég ideje lenne. Jégcsákány vagy egy kis polónium, STB. Választási lehetőség az van éppen elég... Na látod te rosszbuzi? Ez itt a baj, amit képtelenek vagytok felfogni. Egyszer valakinél nagyon csúnyán el fog szakadni a cérna, ami túlélhetetlen.
letsgobrandon-2
2023. október 04. 21:16
Gyépés moslékoknak nem tiszta , hogy ez a balhé Koszovóban volt... ...nem a Szerbek dolga ott rendet tartani
Pelso j.
2023. október 04. 20:29
lájkbajnok A Vucic ezzel a kéréssel kínos helyzetbe hozza Orbánt. A szövetséggel, amelynek tagja, menjen szembe, vagy szerb haverral? A múltkori találkozó kapcsán eddig szó nem volt erről a kérésről, csak a birkák örvendtek a sablon szövegnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!